jobb just nu!

Skoladministratör till Slagstaskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi på Slagstaskolan är en F-6 skola med cirka 70 anställda och ungefär 550 elever. Vi ligger fem kilometer nordväst om Eskilstuna centrum på vägen mot Torshälla. Slagstaområdet är ett bostadsområde med blandad bebyggelse av flerfamiljshus, radhus och villor. Här arbetar vi åldershomogent och har 3 parallella klasser enda upp till årskurs 6.

Vår skola är utrustad med nybyggda, fräscha lokaler med en välutrustad skolgård och ligger nära naturen. För oss är kunskap, hjärta och framtid viktiga ledord i vårt arbete med både elever och verksamhetsutveckling. Vill du läsa mer om oss? Gå in här: www.eskilstuna.se/slagstaskolan

Just nu söker vi dig som skoladministratör till oss! Läs mer om uppdraget nedan.

Arbetsuppgifter

Brinner du för administration och vill arbeta inom skolan? Vi söker dig som skoladministratör till oss!

Som skoladministratör utgör du en viktig roll för att skolans praktiska arbete ska fungera. Du arbetar som ett nära chefsstöd till skolledningen inom områden som personal-, elev- informations- och myndighetsadministration. Här nedan är några exempel på ditt ansvarsområde:

• Svara på frågor från elever, personal och vårdnadshavare angående skolans olika IT-system
• Administrera skolans vikarieöversikt
• Planera schemaläggning och elevgrupper/klasser inför terminstart
• Göra beställningar av arbetsmaterial, transporter och tolk
• Administrera frånvarosbevakning

För att få in dessa delar i planeringen arbetar du som skoladministratör utifrån ett årshjul. Årshjulet ger en struktur för vad som ska hinnas med runt skolstart/-slut eller vid nationella proven. Du arbetar som sagt nära ledningen och är därför stationerad vid skolans expedition. Dina kollegor består av rektor, biträdande rektor, intendent, lärare, pedagoger och elevhälsoteamets funktioner.

Vad erbjuder vi dig?:
• Eget rum
• En digitaliserad arbetsgivare
• Kommunövergripande utbyte med andra skoladministratörer
• Vara med och ta fram nya rutiner för tjänsten
• Skola som inleder ett nytt samarbete med Mälardalens högskola gällande forskning av digitala verktyg och differentierad undervisning

Kvalifikationer

Vi söker dig med en godkänd gymnasieexamen. Meriterande är om du har erfarenhet av administrativt arbete inom skola, men även arbete med personal-, administrativa- och planeringsfrågor. Har du arbetat nära ledning som exempelvis chefsstöd eller arbetat med IT-stöd är det också meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av de IT-system som används i tjänsten (Extens, Hypernet, Dexter, Proceedo). Du har goda kunskaper i svenska språket.

Låter uppdraget spännande? Är du redo att bidra med dina administrativa kunskaper hos oss på Slagstaskolan? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-12-31

Tillträde terminsstart HT19
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   5367

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.