jobb just nu!

Enhetschef LSS boenden

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Vård och omsorgsförvaltningen, LSS verksamheten, har som uppgift att stödja människor med funktionshinder till ett bra liv i boende, sysselsättning och social gemenskap. Vi brinner för vårt uppdrag och arbetar tillsammans för att skapa en meningsfull sysselsättning för våra boende. Stödinsatserna erbjuds främst i form av bostad med särskild service, personlig assistans och i daglig verksamhet/sysselsättning. Som chef kommer du ha chansen att påverka utvecklingen och arbeta för att förverkliga målsättningarna

Arbetsuppgifter

Är du en person som vill vara med att utveckla och genomföra förändringar inom våra LSS boenden? Vill du skapa värde och livskvalitet för brukarna i verksamheten? Är du redo att ingå i en ledningsgrupp om 10 enhetschefer och att ansvara för några av våra LSS boende? Då är du den vi söker!

Inom vår verksamhet har vi alltid människan i fokus och vi anser att vi har ett av de viktigaste uppdragen som finns. Det finns aldrig några tvivel om att vårt stöd är viktigt.

I enhetschefens arbetsuppgifter ingår att ansvara för verksamhetsplanering samt att leda arbetet enligt kommunens mål och riktlinjer. Som chef har du goda möjligheter att utveckla verksamheten, och med ditt engagemang och dina kunskaper bidra till en bra, hållbar och effektiv organisation. Enhetschefen ansvarar för att stöd och service för varje enskild brukare planeras, dokumenteras och följs upp. Genom noggrann planering och styrning når vi snabbare goda resultat.

I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för att gällande lagar och avtal följs, samt personalfrågor som personalförsörjning, personalutveckling och arbetsmiljö. Vi är en arbetsgrupp som känner stort engagemang för vårt uppdrag och tillsammans tar vi oss an gemensamma frågor.

I enhetschefens ansvar ingår verksamhetens ekonomi med budgetarbete och resultat-uppföljning. Ett annat viktigt chefsansvar är att säkerställa att brukarna upplever största möjliga delaktighet och självbestämmande. Vi strävar efter att ha en dialog som bidrar till verksamhetens utveckling och vi bemöter alla med inlevelse, professionalism och respekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning ex. sociala omsorgsprogrammet eller motsvarande med C-nivå i antingen sociologi, pedagogik, social omsorg eller psykologi. Har du dessutom utbildning i ledarskap eller ledarutvecklingsprogram är det meriterande.
Vi vill att du har erfarenhet av arbete som enhetschef i minst ett år. Det är starkt meriterande om du har arbetat som chef inom LSS verksamhet. Du ska ha erfarenhet av arbete och kunskap om personer med livslånga eller mycket långvariga funktionshinder. Du har kunskap om metoder och arbetssätt utifrån kognitiva funktionsnedsättningar samt olika typer av beteendeproblematik. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och kunskap om och intresse för ekonomi och personalfrågor. Du ska ha god datavana och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Självklart delar du organisationens värdegrund och vision. Du ska kunna initiera och driva utveckling/förändring på kort och lång sikt och ha förmåga att planera och organisera verksamheten utifrån kommunens värdegrund, vision och mål. Att ha helhetssyn och kunna samverka både med kollegor och med andra aktörer i din omgivning är nödvändigt. Du vill vara delaktig i en lärande organisation där du använder dig av kollegors och medarbetares kompetens och själv bidrar med dina egna kunskaper.

Förutom att uppfylla de formella kraven, ser vi också att dina personliga egenskaper är lika viktiga. Det är viktigt att du är lyhörd, kommunikativ och prestigelös i ditt förhållningssätt och med engagemang kan inspirera dina medarbetare. Du drivs dessutom av ett engagemang och en motivation att göra det lilla extra. Att kunna anpassa sig till givna förutsättningar och samtidigt ha mod att utmana och ifrågasätta är viktiga förmågor. Andra egenskaper som är nödvändiga är en analytisk förmåga och intresse för att arbeta strategiskt, strukturerat och långsiktigt. Du ska ha god förmåga att leda grupper och processer, ger inte upp trots motstånd och slutför dina påbörjade uppdrag. Som person vågar du stå för dina åsikter och vågar ta obekväma beslut. Vi vill att du modigt delar med dig av nya idéer och är förändringsbenägen utifrån de nya krav och utmaningar som ställs på utförandet av vård och omsorg. Du är trygg i dig själv, men ber om stöd när det behövs och är intresserad av att förbättra dig och utvecklas både i arbetet och som människa.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5556

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.