Integrationssamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Socialförvaltningen i Askersunds kommun ansvarar för äldreomsorg, LSS- och omsorgsverksamheten, socialpsykiatri, verksamhet för ensamkommande flyktingbarn samt individ- och familjeomsorg.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och ge nyanlända en god och effektiv integrering i det svenska samhället och arbetslivet? Då kanske du är rätt person för detta jobb!

Vi söker nu en Integrationssamordnare till Askersunds kommun och rollen innebär ett riktat arbete mot personens egen utveckling och mot egen försörjning. Vägleda och följa upp nyanländas etablering, ge praktisk hjälp i samband med mottagande och bosättning. Samt ge råd och stöd och samverka med andra myndigheter så som socialtjänst, arbetsförmedling, skola och vuxenutbildning.

I rollen ingår även att skapa samarbeten för att göra det enklare för individen att leta kunskap och få resurser för att bli självgående. Vara ledet till det svenska samhället och stötta med vägledning, samt ge kunskap som gynnar alla parter.

I arbetet som integrationssamordnare ingår det även att handlägga individens försörjning och en del administrativt arbete. Du kommer ingå i arbetsgruppen Individ- och familjeomsorgen som är lokaliserade på socialkontoret i Askersund.

Du har en positiv människosyn och är ödmjuk inför de människor du möter i ditt arbete. Du är självständig, utvecklingsorienterad, samarbetsvillig och har en god förmåga att strukturera ditt arbete.

Kvalifikationer

Socionom eller annan adekvat högskoleutbildning inom området. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Körkort B är ett krav liksom tillgång till egen bil.
Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2023-08-31

Enligt överenskommelse.

Tjänsten kan komma att förlängas.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1146062

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!