Direktionssekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hälsinglands Utbildningsförbund är ett kommunalförbund som bildats av Bollnäs, Nordanstig och Söderhamns kommuner med uppdrag att möta studerandes efterfrågan på utbildning med bredd och kvalitet.

Förbundets arbete ska kännetecknas av att vara en motor för tillväxt, mäklare av utbildning och mötesplats för utveckling. Vi driver gymnasie- och vuxenutbildningar för kommunernas invånare, samt ger möjlighet till yrkeshögskola och distansstudier på högskola och universitet.Vi erbjuder också uppdragsutbildningar till företag och organisationer samt möjligheter för forskning och utveckling.

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du är med och utvecklar Hälsinglands Utbildningsförbund tillsammans med oss?

Vi söker en direktionssekreterare till förbundskansliet i Bollnäs.

Arbetsuppgifter

Du kommer i din roll som direktionssekreterare ge stöd och service till förbundsdirektör, verksamheten samt direktionen på ett sakkunnigt och professionellt sätt. Som direktionssekreterare deltar du i hela beslutsprocessen från ärendestart till beslut. Du är även i många fall den första kontakten för medborgare med ärenden till Utbildningsförbundet.

I uppdraget som direktionssekreterare omfattar arbetsgifterna att planera och samordna förbundets administrativa arbete. Du kommer skriva och granska beslutsunderlag och sammanställa handlingar samt föra protokoll på direktionssammanträden, beredningar och andra möten inom förbundet. Du är den naturliga länken mellan tjänstepersoner och förtroendevalda politiker.

Som direktionssekreterare är du nyckelperson i många administrativa processer kopplat till verksamheterna inom förbundet. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat systemförvaltning, dataskyddsfrågor, hantering av inkomna handlingar och andra förekommande administrativa uppgifter inom förbundet.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har en examen i samhälls- eller statsvetenskap, juridik eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet från kommun eller offentlig förvaltning samt kunskaper om de lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet, såsom kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen.
Du har en mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska samt är van att arbeta med och själv producera dokument och skriftliga underlag av hög språklig kvalitet.

Vi tror att du har ett intresse för offentlig förvaltning och samhällsfrågor och har förståelse för kraven på arbetet i en politisk styrd organisation. För att lyckas i denna roll är du noggrann, ansvarsfull och har ett lösningsorienterat förhållningssätt i ditt arbete. Du förstår vikten av ett gott bemötande både internt och externt. I rollen som direktionssekreterare krävs en förmåga att kunna ställa om och vara flexibel utifrån att förutsättningar kan ändras snabbt. Vidare ser vi att du är självgående, strukturerad och ser samarbete som både en självklarhet och en möjlighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1206151

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!