Stödpedagog till Daglig verksamhet i Höör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Är du redo för en utmaning och att växa i arbetet?

Personal och medborgare på daglig verksamhet i Höör söker en till stödpedagog till verksamheten. Du kommer att arbeta tillsammans gruppledare och tidigare anställd stödpedagog med att driva och utveckla verksamheten under ledning av gruppledare och enhetschef. Varje stödpedagog kommer att ansvara för olika team och områden och tillsammans leda daglig verksamhet mot framtiden. Denna arbetsplats tar både emot medborgare med beslut enligt SOL och LSS och tillsammans skapar vi en dynamisk verksamhet genom struktur, organisering och beprövad kunskap och respekt. Våra verksamheter inkluderar både platser på företag, ett café som öppnar i höst, en mediegrupp på kommunhuset, en skapande verksamhet med tillhörande butik, en verkstad och en upplevelsegrupp för de personer som kräver större lugn och fokus på kommunikation i vardagen, samt en fixargrupp på Ullstorps stugor i Höörs natursköna ytterområde.

Höörs kommun bedriver verksamheter för personer med olika kognitiva och psykiska funktionsnedsättningar, där värdegrunden tillit, ansvar, bemötande och respekt genomsyrar arbetet.

Arbetsuppgifter

Förutom att bidra till att medborgaren får en meningsfull sysselsättning kommer du också att handleda kollegor i dokumentation, gott bemötande och korrekt pedagogik samt uppdaterande och upprättande av genomförandeplaner. Du har ett mandat av närmaste chef att leda och driva pedagogiska frågor i verksamheten tillsammans med din närmaste kollega som också är stödpedagog.

Kvalifikationer

Du behöver ha ett flexibelt och lösningsorienterat tänkande runt ditt arbete och se möjligheter i att utveckla verksamheten. Du är trygg och kan hantera situationer som kan upplevas stressfyllda eller utmanande. Du ska ha tidigare erfarenheter av att arbeta som stödpedagog inom LSS men inte nödvändigtvis inom daglig verksamhet.

Du ska ha adekvat utbildning inom exempelvis pedagogik. Utbildningsnivån ska vara minst 60 högskolepoäng eller 200 YH-poäng i utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant utifrån tjänsten.

Du har datorvana och uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.
Erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik, AKK och lågaffektivt bemötande är meriterande.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   122/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.