SFI-lärare till Vuxenutbildningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vuxenutbildningen i Borlänge kommun utmärks av en fortgående utveckling där såväl elever som ledning och personal utmanas till ett kontinuerligt lärande. Arbetsmiljön i skolan ska präglas av trygghet, delaktighet, flexibilitet där elevens lärande alltid är i centrum.

Verksamheten, som är belägen i Högskolan Dalarnas lokaler, tillhandahåller:
• Studie- och yrkesvägledning
• Grundläggande och gymnasial utbildning
• Vård- och omsorgsutbildning
• Barnskötarutbildning
• Utbildning i svenska för invandrare (sfi)
• Särskild utbildning för vuxna (Lärvux)
• Borlänge läs-och skrivcentrum (BloS)
• Yrkeshögskoleutbildning (YH)

Vuxenutbildningen är i en fas med att utveckla SFI-verksamheten. Vi söker därför dig som gillar utmaningar och tillsammans med oss vill utveckla vår verksamhet!

Vi ser det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss på vuxenutbildningen arbetar du formativt med att planera, genomföra och följa upp elevernas lärande och progression i enlighet med läroplanen för vuxenutbildningen. Du kommer undervisa inom någon av SFI:s studievägar 1-3, kurserna A-D. Du deltar aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete, deltar i möten, konferenser och fortbildning och du samarbetar med dina kolleger och skolledningen kring gemensamma arbetsuppgifter som är vanligt förekommande i läraryrket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning som innefattar minst 30 hp i ämnet SVA samt du som innehar lärarlegitimation. Du har vana av att planera, genomföra och följa upp undervisning samt är väl insatt i styrdokumentet för SFI. Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i det svenska språket samt är en van användare av digitala verktyg och med Office 365 som grund. Det är meriterande om du har utbildning inom läs- och skrivinlärning eller alfabetisering samt innehar B-körkort.

Vi söker dig som är kreativ och nytänkande och du som har förmåga att motivera och entusiasmera eleverna och hjälpa dem att se nya möjligheter. Du är lyhörd och duktig på att samarbeta och har lätt för att ställa om när förutsättningarna ändras. Du kommunicerar på ett tydligt sätt för att säkerställa att ditt budskap når fram och du bidrar gärna med dina kunskaper och erfarenheter till andra. Vi värdesätter olikheter och därför är det viktigt att du har en förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är noggrann och kvalitetsmedveten och ser dig själv som en trygg och stabil person som skiljer på det professionella och personliga.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad anställning på 50% tom: 2021-07-02.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1008937

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!