jobb just nu!

Planarkitekt

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 900 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet. Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 700 medarbetare. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.Valdemarsvik.se och ta del av vår Vision 2025.

Arbetsuppgifter

Som planarkitekt kommer du att dela din tid 50/50 mellan kommunens dagliga planarbete, och ett pågående EU-projekt för Eköns camping.
I EU-projektet kommer du arbeta med att färdigställa en detaljplan för Eköns camping och naturreservat. Syftet med projektet är att inom lagstiftningens ram utveckla en metod för planarbete med stort underifrånperspektiv och medborgarinflytande.

Uppdraget innebär kontakter med företagare, boende/berörda, länsstyrelsen och andra myndigheter samt resor i Östersjöområdet tillsammans med andra projektpartners för gemensamma möten och en hög grad av nätverkande.

Kommunens övriga planarbete är varierat och rör alla former av detaljplaner i såväl kust- och skärgårdsmiljö som på mindre orter där nya bostadsområden ska etableras eller centrummiljöer utvecklas och förskönas. Planerna är såväl externt som internt initierade och det totala antalet planer har ökat under senare år. I rollen ingår löpande kontakt och samarbeten med externa parter såsom myndigheter, konsulter och medborgare, men även interna samarbeten, exempelvis inom gatu-och fastighetsområdet eller VA och renhållning.

Kvalifikationer

• Är utbildad vid BTH/Chalmers/KTH med inriktning fysisk planering, samhällsplanerare eller motsvarande utbildning som kan ses som relevant.
• Erfarenhet från tidigare planarbete i kommun är meriterande
• Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift, då dokumentation är en stor del av tjänsten.

Övriga kvalifikationer/personliga egenskaper:
Driven, utåtriktad person med stor initiativförmåga och social kompetens som samtidigt förstår vikten av noggrannhet och struktur i ett planarbete.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

Vid överenskommelse men önskvärt omgående
Visstidsanställning till 2020-12-31, med eventuell möjlighet till förlängning

Ansökan

Referensnummer:   A887468/2019

Gör ansökan

Övrigt

-Valdemarsviks kommun arbetar kontinuerligt för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.
- Vi erbjuder en god friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter.
-Rökfri arbetstid tillämpas i hela kommunen.