jobb just nu!

Ekonom

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kommunledningskontoret är serviceorgan åt kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. De verksamheter inom kommunledningskontoret som lyder under kommunstyrelsen har som främsta uppgift att handlägga samtliga frågor som är av förvaltningsövergripande karaktär och bereda dessa frågor inför den politiska behandlingen i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige.

Kommunledningskontoret omfattar följande verksamheter:
Arbetsmarknadsenheten
Serviceenheten
Redovisningsenheten
Personalenheten
Fastighetenheten
Upphandlingsenheten

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av en levande landsbygd i det natursköna Småland. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att växa upp, arbeta och åldras i. Företagsamheten frodas och vår entreprenörsbygd gör Vaggeryds kommun till ett av länets mest expansiva kommuner.

Vaggeryds kommun är en av de största arbetsgivarna i Vaggeryd och Skillingaryd med omnejd och att vara anställd här är att spela en viktig roll i kommunens utveckling. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi vill ge bra service till våra kommuninvånare.

Inom ekonomienheten finns funktioner för
-Löner
-Redovisning och bokslut
-Budget
-Upphandling
-Ekonomisk förvaltning och ekonomistyrning
-Stabs- och servicefunktion
-Säkerhet och försäkringar


Arbetsuppgifter

Ditt specialområde kommer att vara stöd inom ekonomiområdet, där du bland annat kommer att arbeta med budget-/planeringsarbete, uppföljningar, prognoser och bokslut, ta fram beslutsunderlag samt ge chefer underlag och stöd. Du kommer att ingå i ett team på ekonomienheten där arbetsuppgifterna i början kan variera mellan olika förvaltningar inom kommunen. I rollen ligger också att ha en beredskap och förmåga att kunna agera intern konsult när specifika uppdrag initieras.

Kvalifikationer

Då arbetet bygger på kontakter och samarbete på olika plan i organisationen, är det viktigt att skapa goda relationer, vara flexibel, kunna prioritera i egna arbetsuppgifter utifrån helhetens bästa. I rollen ligger att kunna ta sig an frågor och uppdrag utifrån ett lösningsorienterat förhållningssätt, att se möjligheter. Du kommer ibland ha ansvar för och/eller delta i utvecklingsinsatser och utvecklingsprojekt. Du behöver därför vara strukturerad och ansvarstagande samt kunna driva arbete framåt. God analytisk förmåga är centralt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du ingår även i en funktionsgrupp som leds av ekonomichef, där alla ekonomer i kommunen ingår.
Vi söker dig som har ekonomexamen från högskolestudier med några års erfarenhet av ekonomiarbete i komplexa organisationer. Du är van att samarbeta och stödja chefer i deras arbete med bokslut, budget, prognos och uppföljningar. Kunskaper, eller kännedom om ett affärssystems olika delar är meriterande. Kommunen har avtal med Unit4Agresso. I rollen har du stora möjligheter att utvecklas, påverka och bidra till utveckling och ständiga förbättringar.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   19/118

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via pappersformat. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.
Ansökningar som skickas i pappersform ska adresseras till:
Vaggeryds kommun, Personalenheten, Box 43, 568 21 Skillingaryd.
Bifoga ditt CV och personliga brev, ange
ref.nr. i ansökan. Skicka inte med några betygshandlingar.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför
samtal från rekryteringsfirmor och
annonsförsäljare.