Rektor - Skolstaskolan F-6

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Med fötterna i samtid och med blicken mot framtid söker vi dig med vilja och mod att göra skillnad. Du har en dokumenterat god ledarförmåga som utgår ifrån delaktighet och transparens. Du är väl insatt i hur grupper utvecklas och leder förebildande genom att benämna det som många gånger är svårt att benämna. Dina förväntningar på dig själv och medarbetare kännetecknas av tydlighet och bjuder in till dialog. Du är bekväm med att enhetens uppnådda resultat är ditt resultat. Som en grund för det goda samtalet strävar du alltid efter ett "jag"-budskap. Det systematiska kvalitetsarbetet du ansvarar för bygger på resultat, åtgärd och analys och du nöjer dig sällan med att forskning stannar i teori. Du är övertygad om att bra resultat inte har med tur och tillfällighet att göra!

Arbetsuppgifter

I Enköpings kommun är chefs-och ledarskapet ett prioriterat område sedan flera år tillbaka. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att locka nya medarbetare och få befintliga att fortsätta utvecklas med oss. Bra ledare bidrar till en god arbetsmiljö och till att medarbetarna kan utveckla bra och utvecklande verksamheter för våra elever.

Ditt chefsansvar omfattar ansvar för medarbetare, verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Du ingår i grundskolans rektorsgrupp där vi tillsammans driver och utvecklar verksamheten utifrån vår gemensamma riktning. Du kommer gå en utbildning i Utvecklande ledarskap som följs upp årligen. Du ingår också i ett lärande chefsnätverk och det finns möjlighet till enskild chefscoaching.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom pedagogik och tidigare erfarenhet av rektorsuppdraget. Det är meriterande om du även har slutfört eller påbörjat rektorsprogrammet.

Du arbetar mål- och resultatorienterat och leder och motiverar dina medarbetare för att effektivt nå gemensamma mål. Du förblir motiverad och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har koll på ditt eget agerande i olika situationer och är villig att utveckla såväl rektorsrollen som din egen person. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar, vilket speglar ditt sätt att bygga och upprätthålla relationer.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C51826

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.