Personligt ombud

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi är den välkomnande, kloka och innovativa kommunen. Vi är stolta över vår historia och nyfikna på vår framtid.
Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Vi alla bidrar till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

https://karlskoga.se/omkarlskoga

Socialförvaltningen arbetar för att alla medborgare, vid behov ska kunna få det stöd som de i olika situationer kan behöva. Detta görs inom ramen för socialtjänstens uppdrag och olika lagstiftningar samt utifrån socialförvaltningens värdegrund. Det kan gälla hemvård, särskilt boende, råd och stöd till personer med funktionsnedsättning, försörjningsstöd, eller hjälp vid missbruksproblem. Inom förvaltningen finns också kommunens kompetensförsörjningsenhet.

Socialförvaltningen är uppdelad i fem områden Hemvård, vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård, Individ- och familjeomsorg samt området för personer med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

Personligt ombud riktar sig till personer över 18 år med psykisk funktionsnedsättning som har behov av en företrädare som kan hjälpa till att tillvarata deras rättigheter i samhället. I västra länsdelen, som omfattas av Karlskoga och Degerfors, arbetar två stycken ombud med Karlskoga som värdkommun.

Som personligt ombud har du en fristående funktion i kommunen och arbetar på uppdrag av den enskilde. Arbetet innebär att ge stöd till personen i kontakter med olika myndigheter och andra aktörer enligt dennes önskemål. Kartläggning och myndighetskontakter är en viktig del för att den enskilde ska få sina behov tillgodosedda enligt lagliga rättigheter. Det innebär att du som personligt ombud ständigt behöver hålla dig uppdaterad om eventuella lag- och regelförändringar samt kunna inhämta den information som krävs för att stödja personen. Personligt ombud arbetar ofta ensam och möter personer i utsatta situationer vilket innebär att du ska ha ett gott bemötande, empatiskt förhållningssätt, kunna arbeta självständigt och vara flexibel. I arbetsuppgifterna ingår även att identifiera systemfel och brister i myndighetsutövning som uppmärksammas i samhället som kan påverka den enskilde negativt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lång arbetslivserfarenhet och goda kunskaper om personer med psykisk funktionsnedsättning och vilka konsekvenser/begränsningar dessa kan medföra för den enskilde. Du ska vara trygg i dig själv och kan arbeta självständigt, kunna ta egna initiativ, vara lösningsfokuserad samt ha god samarbetsförmåga. Gymnasieutbildning är ett krav och högskoleutbildning är meriterande.

Du ska ha kunskaper om samhällets organisation och lagstiftning kring vård/stöd/service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Du ska ha god förmåga att bemöta, kommunicera och skapa förtroende hos olika individer. Erfarenhet av tidigare arbete som personligt ombud är meriterande.

Körkort för bil, samt datavana och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är ett krav.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och intresse.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   SN 2022-00030

Gör ansökan

Övrigt

Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.