Speciallärare, Årsunda skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala grundskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
. digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvårdsbidrag
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Årsunda skola är en liten skola med 130 elever. Den ligger väldigt fint beläget nära sjön. Hos oss arbetar behöriga och erfarna lärare/pedagoger. Personalen är delade i tre olika arbetslag, för och fri, 1–3 samt 4-6. Vi har en trivsam arbetsmiljö och stabila arbetslag.

Vår målsättning är att alla elever ska få en likvärdig och lustfylld utbildning där man ges möjlighet att uppnå så höga mål som möjligt.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare har du goda kunskaper om specialläraruppdraget och är välbekant med läroplanen och övriga styrdokument. Du har ansvar att ge elever stödinsatser och undervisa individuellt, i grupp och i ordinarie undervisningssituationer. Du ansvarar för kartläggningar, handledning och observation av både enskilda elever och grupper. Du förväntas att föreslå insatser och anpassningar för elever i behov av detta och medverka i upprättandet av utredningar och åtgärdsprogram samt uppföljning och utvärdering av dessa.

Du kommer i rollen som speciallärare tillsammans med lärare och elevhälsan bidra till att elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling. Du kommer vara en del i elevhälsan på skolan och bidra till det förebyggande och hälsofrämjande arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har speciallärarexamen. Gärna med erfarenhet av arbete mot F-6. Du är väl förtrogen med uppdraget och har goda kunskaper i skolans styrdokument. Det är av stor vikt att du skapar goda relationer med eleverna och deras vårdnadshavare samt att du har ett bra samarbete med dina kollegor i EHT, i skolan och med skolledningen. Har förmåga att se elevens behov samt kan handleda pedagoger/elevassistenter att stötta eleverna i klassrummet på bästa sätt. En trygg lärandemiljö för eleverna har en stor vikt på Årsunda skola.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Vi tar stor hänsyn till personlig lämplighet och till din erfarenhet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse, gärna 7 februari 2022
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   701-22

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun har du ett av Sveriges viktigaste jobb. Hos oss arbetar 3000 superhjältar inom 200 olika yrken. Ledare och medarbetare som varje dag formar vår gemensamma framtid och bidrar till välfärden för Sandvikens 39 000 invånare.

I ditt arbete hos oss får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans gör vi varandra bättre varje dag och gör Sandviken till en attraktiv plats att arbeta, leva och växa i. En plats där vi känner oss hemma och där det är enkelt att trivas mitt ibland natur, kultur, idrott och upplevelser.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.