Förskollärare till Omma förskola.

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7 500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Vadstena har tre kommunala förskolor Omma (2019), Blanka (2015) och Gullvivan som är en äldre förskola i tätorten. Nu söker vi en förskollärare till Omma förskola.

Förskolans läroplan och vår arbetsplan ligger till grund för allt arbete tillsammans med barnen och vi lägger stor vikt vid att all personal är väl förtrogna med målen och vårt systematiska kvalitetsarbete. Den kommunala förskolan i Vadstena arbetar aktivt med att ha en långsiktigt hållbar utveckling och arbetsmiljö.
Förskolans rektor och specialpedagog utgör ett stöd för dig och ditt arbetslag i arbetet med barn i behov av särskilt stöd samt tillgängliga vad gäller handledning och konsultation.

Vi erbjuder en arbetsplats med många förskollärare men också personalförmåner såsom fria vällagade måltider i förskolan, friskvårdsbidrag och en trevlig arbetsmiljö för både barn och familj.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare i Vadstena kommun arbetar du i arbetslag tillsammans med andra förskollärare och barnskötare. Barnens lärande, utveckling och trygghet står i fokus, och det pedagogiska arbetet utgår från förskolans läroplan samt utifrån våra prioriterade mål. Som förskollärare arbetar du på en avdelning med förekommande uppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, det är meriterande med erfarenhet av pedagogiskt arbete i barngrupp.

Vi söker dig som har barnfokus. Ditt arbete som förskollärare är att stödja barnen i deras lärande och utveckling, utefter barnets egna behov och möjligheter. Du behöver vara pedagogisk och kreativ för att skapa en utforskande lärmiljö för barn som uppmuntrar till nyfikenhet.
Du ska tillsammans med ditt arbetslag planera, genomföra, dokumentera och utvärdera arbetet utifrån styrdokumentens intentioner. Du är tydlig i din yrkesroll och har förmågan att nå ut till barn, föräldrar och kollegor. Du ska utöva ett gott ledarskap och skapa engagemang i arbetsgruppen. Du kan jobba enskilt men också i grupp såväl som du är mål- och uppdragsfokuserad. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. Du är flexibel och kan fungera som en del i en helhet, ser möjligheter och har ett lösningsinriktat förhållningssätt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-08-08

Eller enligt övernskommelse

Ansökan

Referensnummer:   34/2022

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.