jobb just nu!

Barnskötare till Bolbyns förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi är ett härligt gäng med pedagoger som arbetar för barnens bästa varje dag med stor arbetsglädje och respekt för varje individ. Vi ser förskolan som ett arbetslag och alla barn på förskolan är alla pedagogers ansvar. Svårigheter som uppkommer ser vi som en gemensam utmaning att lösa. Vi söker dig som är intresserad av och vill arbeta med kollegialt lärande samt ser dig själv som en god ledare för arbetslaget. Du kommer att ingå i områdets nätverk för barnskötare där utvecklingen av undervisningen i området sker i samarbete med rektor, nätverksledare och Västerbackas pedagogisaka utvecklare. Du bör också vara intresserad av NTA och vara en pedagog som brinner för att skapa meningsfulla sammanhang både för det enskilda barnet och barngrupp.

Vi söker en barnskötare som vill arbeta med de yngre barnen och driva utbildningen och undervisningen i förskolan framåt tillsammans med mycket kompetenta och positiva kollegor.

Området har två förskolor med fyra avdelningar, en förskola ligger nära centrum och förskolan Bolbyn ligger i ett villaområde i närheten av Kupolen. Förskolorna har förskollärare, barnskötare, assistenter samt It-ansvarig och en pedagogisk utvecklare. Förskolan har möjlighet till pedagogiskt verksamhet i skogen då den ligger i anslutning till området. Att ta emot elever från gymnasiet och vuxenutbildningen ser vi ge oss en härlig utmaning samtidigt som vi ger eleverna utveckling i sitt framtida yrke. Vi bygger en del av vår verksamhet på att de digitala verktygen ingår som en naturlig del i det dagliga arbetet i barngruppen, där källkritik, Borlänges värdegrund och att våga ifrågasätta är en del i vårt självklara uppdrag . Vi arbetar för en god arbetsmiljö och mycket arbetsglädje på förskolorna i området.

Vårt arbete präglas av av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, vårdnadshavare och kollegor.
I Borlänge kommun arbetar vi med en framtidens skola för barn 1 -16 år. Arbetet utifrån "Röda tråden" och ett livslångt lärande ska skapa en helhet för verksamheten och därmed är fokus på samverkan och samarbete viktigt.

I förskolan i Borlänge erbjuds du:
- Möjlighet att byta semesterdagstillägget mot ytterligare semesterdagar
- Viss arbetsklädsel för utevistelse
- Pedagogisk lunch
- Friskvårdsbidrag

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Alla barnskötare i Västerbacka förskoleområde ingår i ett nätverk som leds av en nätverksledare där pedagogisk utvecklare även stöttar ert arbete. I nätverket söker vi input från pedagogiska samtal och spännande ny forskning. All utveckling av utbildningen i förskolan sker på uppdrag av förskolans rektor.

Vår verksamhetsidé som vi arbetar mot är " På Västerbackas förskolor arbetar pedagoger aktivt med digitala verktyg som är en del av ett medvetet arbete i undervisningen tillsammans med barnen. Detta för att leken ska stimuleras samt för att skapa stimulerande lärmiljöer som ger barnen bästa möjliga förutsättningar för sin utveckling under sin förskoletid. Tryggt, Roligt och Lärorikt är våra ledord."

Dina erfarenheter av att arbeta med barn i grupp och att du arbetat med barn i behov av särskilt stöd är viktigt för vårt arbete med individ- och barngrupp. Vi ser gärna erfarenhet av att arbeta med barn från olika kulturer då vi är en mångkulturell förskola. Det är bra om du har erfarenhet av att arbeta med Unikum eller Tieto Education.

Vi söker dig som
- brinner för att göra skillnad för varje barn - varje dag.
- är öppen för och inställd på att samarbeta med alla på förskolan samt är lösningsinriktad.
- är positiv, lugn, trygg, flexibel och har erfarenhet av att arbeta strukturerat.
- har fokus på och är engagerad i ditt uppdrag samt ser allas lika värde.

Det är viktigt att du har lätt för att bygga relationer med både barn och vuxna.

Kvalifikationer

Barnskötarutbildning.

Vi söker dig som
- drivs av en vilja att utveckla verksamheten.
- har god kommunikations förmåga och goda ledaregenskaper.
- har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Om du har annat modersmål än svenska är det viktigt att du har en svenska B-utbildning och att du kan uttrycka dig grammatiskt riktigt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde 2020-11-30 och t o m 2021-12-19 med eventuell möjlighet till förlängning.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A979500

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.