jobb just nu!

Enhetschef Personlig assistans

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

I Enköpings kommun är chefs-och ledarskapet ett prioriterat område sedan flera år tillbaka. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att locka nya medarbetare och få befintliga att fortsätta utvecklas med oss. Bra ledare bidrar till en god arbetsmiljö och till att medarbetarna kan utveckla bra och effektiva verksamheter för Enköpingsborna.

Vi tror också att lösningarna på våra utmaningar ligger i en utveckling som drivs av kompetenta ledares och medarbetares kreativitet, inre motivation och vilja att bidra till ständiga förbättringar. För att nå dit präglas vår styrning och ledning av ett förhållningssätt grundat på tillit.

Ditt ansvar som enhetschef inom personlig assistans omfattar ansvar för medarbetare, verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer gå en utbildning i Utvecklande ledarskap som följs upp årligen. Du ingår också i ett lärande chefsnätverk.

Du blir ansvarig för ca 25 medarbetare och arbetar både strategiskt och operativt. Till din hjälp finns en bemanningsfunktion som ansvarar för den dagliga bemanningen.

Kvalifikationer

Krav:
Akademisk examen som exempelvis socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för uppdraget.
Behärska svenska väl i tal och skrift
B-körkort
Relevant arbetslivserfarenhet

Meriterande:
Chefserfarenhet eller annan erfarenhet som ledare inom personlig assistans eller från annan liknande och relevant verksamhet.
Kunskaper om arbetsmiljö och arbetsrätt
Kunskaper om LSS-lagen

Personliga förmågor:
Du ser till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll väl och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört sätt. Du lyssnar, kommunicerar tydligt, löser konflikter på ett konstruktivt sätt och är prestigelös i ditt förhållningssätt. Du leder, motiverar och stärker dina medarbetare, skapar engagemang och delaktighet.

Du tänker strategiskt och ser på sakers långsiktiga betydelse, vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar och beslut till detta. Du är uppdragsfokuserad, strukturerad och målinriktad och förstår vem verksamheten ytterst är till för. Du prioriterar, planerar och agerar med utgångspunkt i aktuella lagar, mål och uppdrag. Du visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du är trygg i dig själv och har god självinsikt. Du har en förmåga att se relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-01-01

Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske fortlöpande.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C32897

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.