jobb just nu!

Registrator-nämndsekreterare till KLK

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Drivs du av nyfikenhet om samhället i stort och vill du inspirera andra i Eskilstuna kommun? Då är du rätt person för oss på Administration och Politikerstöd. Vi är ett inkluderande, professionellt gäng med öppet sinne som har ett starkt engagemang för vår delaktighet i att vår organisation jobbar i riktning mot Eskilstunas vision 2030.

Vår enhet är placerad under kommunledningskontoret som har det koncernövergripande ansvaret för bland annat miljöpolitik, personalpolitik, ekonomistyrning, säkerhet och näringslivs- och tillväxtfrågor.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som registrator/nämndsekreterare är brett och innebär att du arbetar med allt ifrån registrering, arkivering, utveckling av ärendeprocess och ärendehanteringssystem, till att vara en viktig administrativ länk mellan förvaltningen och nämnderna. Inom enheten ansvarar vi för såväl kommunstyrelse, kommunfullmäktige, nämnder, beredningar och utskott.

Vi har ett stort ansvar för att stödja förvaltningarna i deras nämndarbete och utveckla våra processer. I ditt uppdrag ingår det också att vara ersättare för dina kollegor vid kortare uppdrag. Du har en viktig roll som en av förvaltningens experter på den politiska processen och reglemente, du deltar därför i förvaltningens övergripande utvecklingsarbete gällande nämndadministration och dokumenthantering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom relevant område. Exempelvis statsvetenskap, offentlig förvaltning eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du minst tre års dokumenterad arbetserfarenhet inom liknade arbete kan du också vara intressant för tjänsten. Det är meriterande om du har kunskap om och förståelse för den kommunala beslutsprocessen och tidigare erfarenhet av att arbeta i digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem. Har du både utbildning och erfarenhet av nämndadministration samt ett intresse för frågor som rör samhällsutveckling i ett brett perspektiv har du väldigt goda förutsättningar för uppdraget.

De formella kraven är viktiga men vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du har lätt för att driva frågor självständigt och kan ta stort eget ansvar när det behövs. Du är nyfiken och engagerad och tycker det är stimulerande att utveckla och förfina arbetsprocesser. För att klara uppdraget behöver du vara strukturerad och kvalitetsmedveten och drivande i din roll. Vi är ett team och vi vill därför ha en spelare som trivs att arbeta i lag. Du har god känsla för service och ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift, samt kunna skriva avancerade texter på svenska.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-01-01

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5592

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.