jobb just nu!

Verksamhetsutvecklare/projektledare till IT/Administrationsavdelningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Barn- och utbildningsförvaltningen befinner sig i ett expansivt skede där digitalisering är en viktig del av förvaltningens utveckling. Vi söker därför en verksamhetsutvecklare/projektledare som ska vara med i detta arbete. Befattningen är underställd avdelningschef IT/Administrationsavdelningen.

IT/Administrationsavdelningen stöttar verksamheten i IT-utveckling, -förvaltning och -support samt i studieadministrativa frågor.

Arbetsuppgifter

I rollen som verksamhetsutvecklare/projektledare är du delaktig, eller leder, utvecklingsuppdrag som du själv har initierat eller som har initierats inom förvaltningen.

Särskilt fokus i rollen är att arbeta med frågor i gränssnittet verksamhet och teknik, där du har kunskapen inom teknikområdet, men meriterande är om du även har erfarenhet från skolan. Du kommer främst att arbeta med utveckling av Barn- och utbildningsförvaltningens processer kopplade till digitalisering.

Att leda utvecklingsprojekt och förvaltningsprojekt kommer att vara en naturlig del av ditt arbete. Ditt uppdrag är att ha fokus på hög kvalitet och god säkerhet. Du ansvarar bland annat för införande av nya system och moduler. I arbetet ingår också att ha en framträdande roll i innovationsarbetet inom skolan, såväl det pedagogiska som det administrativa.


Luleå kommun har infört Office 365 som administrativ plattform och i samband med detta införde Barn- och utbildningsförvaltningen Office 365 for Education/Teams. Parallellt pågår arbetet med en modernisering av skolans digitala ekosystem och olika former av digitala lärresurser och läromedel. Denna befattning innebär att du kommer delta och driva utvecklingen av dessa.

Kvalifikationer

Vi förväntar oss att du har en god förmåga att kombinera ditt uppdrag med ett inkluderande förhållningssätt till verksamhetens behov. Du är strukturerad och analytisk och har god social förmåga samt har lätt för att sätta dig in i befintliga systemlösningar. Att uppnå mål och hålla tidsplaner är självklart för dig.

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög förmåga att hantera komplexa strukturer och god förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt. Du förväntas kunna arbeta självständigt, men även ha en god samarbetsförmåga. Eftersom rollen också innebär projektledning är ledaregenskaper och kommunikativ förmåga viktigt.

Du ska ha akademisk examen i systemvetenskap eller motsvarande med inriktning mot system-och verksamhetsutveckling och gärna även e-tjänster, eller lärarutbildning kompletterad med erfarenhet och utbildning inom IT-utveckling och digitala hjälpmedel. Meriterande är om du har erfarenhet av projektledning, gärna inom process- och IT-utveckling.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.
Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A966000

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb