Samordnare grön infrastruktur

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill samordna och driva arbetet med grön infrastruktur. Med grön infrastruktur menar vi ett nätverk av natur som bidrar till fungerande livsmiljöer för växter och djur och till människors välbefinnande. För att nå detta behövs en samsyn i samhället i stort. Det är därför nödvändigt att exempelvis kommuner, företag, och organisationer samverkar för en bredare förståelse av ekologiska sammanhang, så att grön infrastruktur blir en naturlig del av planering och prioritering av insatser i olika samhällsprocesser. För att komma dit behöver vi dig som känner ett stort engagemang för dessa frågor och är van att samverka och driva processer framåt.

Arbetet kommer dels att bestå i nätverkande och informationsspridning för att öka kunskapen om grön infrastruktur och framtagande av projektidéer för ett ökat genomslag för begreppet. Det ingår även mer analytiska delar för att se till att vi har det kunskapsunderlag som krävs. Utifrån din kompetens och erfarenhet kan vissa delar läggas ut som uppdrag till andra där du är den som håller arbetet samman och driver det framåt.

Du kommer att tillhöra enheten för arter, landskap och naturvägledning som är en del av avdelningen för miljö- och natur. Vi erbjuder ett omväxlande arbete på en arbetsplats med unik bredd som del av en samhällsbärande myndighet.

Kvalifikationer

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning, gärna inom det naturvetenskapliga området eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har god kunskap om biologisk mångfald och ekologiska processer, och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete på myndighet eller offentlig verksamhet. Vi ser gärna att du tidigare jobbat med projektledning och är van att jobba med samverkansprocesser. Du behöver ha B-körkort.

Som person är du målinriktad, strukturerad och lösningsinriktad. För att lyckas i ditt uppdrag är du lyhörd, kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är flexibel och öppen för nya inspel och idéer. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   2593

Gör ansökan

Övrigt

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.offentligajobb.se. Din ansökan ska ha inkommit senast den 10 mars, ange ref nr Ref nr 2593.

Sökord: Länsstyrelsen Östergötland, samordnare, grön infrastruktur