jobb just nu!

Tillväxtanalys söker utredningsassistent till Östersund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys, är en myndighet som utvärderar och analyserar svensk tillväxtpolitik. I vårt arbete fokuserar vi särskilt på hur staten kan främja Sveriges innovationsförmåga, på investeringar som stärker innovationsförmågan och på landets förmåga till strukturomvandling.

Sakkunniga medarbetare, unika databaser och utvecklade samarbeten på nationell och internationell nivå är viktiga tillgångar i vårt arbete. Genom en bred dialog blir vårt arbete relevant och förankras hos de som berörs.

Vårt mål är att de resultat och den kunskap som verksamheten skapar används för att effektivisera, utveckla och genomföra tillväxtpolitiken.

Vi är cirka 40 anställda och finns i Östersund (huvudkontor) och Stockholm.

Så här tycker våra medarbetare om att jobba hos oss:
"På Tillväxtanalys har man intressanta uppgifter, kompetenta och kreativa kollegor och en stimulerande miljö!"
"En arbetsplats där man hela tiden utvecklas."

Vi erbjuder förmånliga anställningsvillkor, friskvård och flexibla arbetstider.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en utredningsassistent till avdelningen Internationalisering och strukturomvandling på Östersundskontoret.

Avdelningen Internationalisering och strukturomvandling gör analyser och utvärderingar för att förstå statens roll och insatser för att främja en strukturomvandling som leder till ökad tillväxt. Ansvarsområdet omfattar främst frågor som rör internationalisering, digitalisering och företags- och sysselsättningsdynamik. Avdelningen ansvarar också för arbetet med myndighetens officiella statistik och för myndighetens mikrodatabas med företagsuppgifter på individnivå. Dessutom har avdelningen ett särskilt ansvar för att jämställdhetsperspektivet integreras i Tillväxtanalys arbete som helhet.

Din uppgift är att delta i analys- och utvärderingsprojekt inom avdelningarnas ansvarsområden. Du deltar vid möten med Regeringskansliet och andra aktörer med beröringspunkter till avdelningens ansvarsområden. Arbetet innebär resor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning, exempelvis inom nationalekonomi, företagsekonomi, statsvetenskap eller sociologi.
• Intresse för näringspolitik och samhällsfrågor.
• Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har:
• Erfarenhet av att arbeta med kvantitativa eller kvalitativa analysverktyg som t.ex. STATA eller NVivo.
• Dokumenterade kunskaper inom avdelningens ansvarsområden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast efter överenskommelse.
6 månader eller längre. Anställningen är en visstidsanställning på 18 månader.

Ansökan

Referensnummer:   2019/030

Gör ansökan

Lön

Individuell lönesättning utifrån kunskap och erfarenhet.

Övrigt

Tillväxtanalys tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

För att skapa bra förutsättningar för en objektiv och kvalitetssäkrad urvalsprocess ser vi helst att du söker jobbet genom länken i denna annons. Dina uppgifter i ansökan är inte synbara för någon annan än den arbetsgivare som ansökan är riktad till, om du inte själv väljer att visa den. Efter att du har gjort en ansökan i Offentliga Jobb kan du logga in till din ansökan och uppdatera CV eller ändra i det personliga brevet och söka andra jobb inom Tillväxtanalys eller hos andra organisationer som är anslutna till Offentliga Jobb.

Vi har gjort mediaval i denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.