jobb just nu!

Personlig assistent

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

På Personlig Assistans i Tierps kommun så är vi 17 grupper som arbetar. Nu söker vi fler medarbetare till vårt team. Hoppas just du vill söka!

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig, en personlig assistent som vill arbeta med en aktiv och pigg flicka på 5 år.
Flickan behöver assistans nattetid med andningsstöd på grund av tracheostomi.

Personliga assistenter ger stöd i vardagen åt människor med olika funktionsnedsättningar. I arbetet som personlig assistent stödjer man sin kund så att denne kan leva sitt liv som han eller hon vill. Vilka praktiska arbetsuppgifter en personlig assistent har beror på kundens behov enligt beslut och eget önskemål, till exempel hjälp med hygien, måltider, på- och avklädning.
En personlig assistent måste ha stor respekt för kundens behov och privatliv och kunden har stort inflytande. Det krävs även en förmåga att samspela med andra exempelvis anhöriga. Det är ett ensamarbete.
Din arbetsplats är i kundens hem och du har tystnadsplikt och dokumentationsskyldighet.

Kvalifikationer

Du måste vara 18 år fyllda. Önskemål om körkort och gärna tillgång till egen bil, detta för att kunna ta dig till kundernas hem om kollektivtrafiken inte är ett alternativ.
Det är meriterande om du har arbetat med barn och assistans tidigare men är inget krav.

Inom Personlig Assistans har kunderna ett stort inflytande över vilka som anställs. Vilket betyder att personliga egenskaper och referenser från tidigare anställningar kan betyda minst lika mycket som utbildning.
Du som söker är pålitlig och flexibel. Du har också fantasi och är genuint intresserad av att arbeta med barn. Det är viktigt att du har förmågan att kunna arbeta självständigt och utifrån de rutiner som detta arbete innebär, samtidigt som det är viktigt att kunna samspela med övriga assistenter samt med familjemedlemmar.
Vi lägger stor vikt i att personkemin stämmer mellan dig, flickan och hennes familj.
Goda kunskaper i det svenska språket är önskvärt, då man i vissa fall måste vara kunden behjälplig i kommunikationen.
Som personlig assistent har du även dokumentationsskyldighet.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Arbetstiderna är vaken natt och helg enligt schema. Arbetstiderna kan komma att ändras.
Provanställning kommer att tillämpas.

Tierps kommun är utsedd till finsk förvaltningskommun. Kunskaper i finska språket är meriterande, främst inom barnomsorg och vård och omsorg.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-08-24

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

40-75%
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A967156

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.