jobb just nu!

Handledare till gruppbostad LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Höörs kommun erbjuder vård och omsorg till äldre personer och till personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. I verksamheten ingår särskilt- och ordinärt boende, boendestöd, gruppbostäder och personlig assistans. Utifrån ett hälsofrämjande, salutogent, förhållningssätt arbetar vi för den enskilde medborgarens känsla av sammanhang genom att fokusera på meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet.

Vi söker 2 handledare till Vinkelgatans gruppboende LSS. Den ena tjänsten är en tillsvidareanställning på 80% och den andra ett längre vikariat på 85%. Båda tjänsterna har möjlighet till förhöjd tjänstgöringsgrad.
Vinkelgatan ligger centralt beläget i Höör med ca 1 km till tågstationen. Här finns 6 lägenheter för personer med olika typer av förmågor och behov av stöd.
Välkommen in att bli en del av ett team om 8 personer som är mitt i en spännande utvecklingsprocess. Här vill vi bygga en kultur där vi med fokus på individens behov kan våga testa nytt, lyckas och misslyckas, lära och ha roligt på arbetet.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med ett lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda stödinsatser enligt LSS. I arbetsuppgifterna ingår i första hand att utföra omsorg samt vardagsnära planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med medborgarna.

Dina arbetsuppgifter är varierande och du arbetar både med omfattande omvårdnadsarbete och med mer motiverande handledning. Stödet ska utgå från medborgarens individuella behov och främja självständighet och delaktighet. Allt stöd ska utföras med respekt för medborgarens integritet och självbestämmande och i enlighet med LSS-lagstiftningen.

Förutom personlig omvårdnad ingår tvätt, städ, matlagning samt att samverka med medborgarnas nätverk, övrig personal och andra samarbetspartners.

I arbetet ansvarar du för att, tillsammans med medborgaren, upprätta och följa upp genomförandeplaner. Social dokumentation är en väsentlig del i arbetet. Du bör vara van vid att arbeta strukturerat med stöd. Kunskap och tillämpning av tydliggörande pedagogik är meriterande.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har en utbildning inom pedagogik eller omvårdnad. Det är meriterande om du har tidigare arbetserfarenhet av LSS.
Du som söker har ett engagemang för att arbeta med personer med särskilda behov. Du har ett gott bemötande och en god förmåga till både samarbete och självständigt arbete.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidareanställningen är på 80 %. Vikariat är på 85 % och sträcker sig till september 2021 med chans till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   49/20

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

En tillsvidareanställning och ett vikariat.

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.