jobb just nu!

Räddningstjänstpersonal i beredskap

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Räddningstjänstens organisation består av huvudstation i centrala Luleå, RIB (deltid) station i Råneå. Råneå RIB station har även en viktig roll vid stora bränder och olyckor i hela samverkansområdet för räddningstjänsterna i Norrbotten, där de kallas in som förstärkning.

Är du intresserad av att göra en samhällsinsats och vill ha en meningsfull fritid? Vill du utvecklas och få mer variation i livet, samtidigt som du gör en stor nytta? Då är du välkommen att söka till oss! Vi söker just nu fler deltidsbrandmän (räddningstjänstpersonal i beredskap) till Råneå RIB station!

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att rycka ut på larm i framförallt Råneå området, det kan även ske inom samverkansområdet för Räddningstjänsterna i Norrbotten. Vanliga orsaker till utryckningar är brand, trafikolyckor och sjukvårdsrelaterade larm så som hjärt- och andningsproblem. Anställningen innebär att när det går ett larm, under din beredskapsvecka, ska du avbryta ditt ordinarie arbete eller fritidssysselsättning för att åka till brandstationen och vidare till olycksplatsen.

Frågor och funderingar runt arbetssätt för personalen i Råneå ställs till stationsansvarige Peter Ljungberg 070-552 46 50

Kvalifikationer

För att trivas i rollen har du samarbetsförmåga, initiativförmåga och är flexibel. Du är positiv, kommunikativ och arbetar utan prestige.

För att bli aktuell för uppdraget behöver du vara frisk, ha god kondition, vara simkunnig och inte vara mörk- eller höjdrädd. I rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra och ett godkänt arbetsprov på rullband samt godkänd medicinsk kontroll hos kommunhälsan. För att kunna utföra arbetet behöver du ha B-körkort. Har du även körkort med C-behörighet ser vi det som meriterande.

Vi ser helst att du bor i Råneå. Har du dessutom arbetsplatsen i närheten av samhället är det en stor merit. Anställningen innebär att du kan lämna din ordinarie sysselsättning för att under beredskapsveckorna rycka ut vid larm.

Ansökan

Referensnummer:   A885452

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb