jobb just nu!

Malung-Sälens kommun söker omsorgsstödjare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun är norra Europas största vinterturismkommun. Förutom upplevelseindustrin, stora evenemang i världsklass och en snabbt växande turism har kommunen även ett rikt näringsliv samt en av Dalarnas mest företagsamma befolkning. Vi har också en spännande utveckling framför oss med en internationell flygplats i Sälen som öppnar i december 2019.

Då vi står inför ett generationsskifte innebär det att vi kontinuerligt behöver rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Gemensamt för våra yrken är det viktiga mötet med människor och att vi ständigt arbetar för att utveckla servicen för alla som bor och verkar i Malung-Sälens kommun. Vårt fokus har resulterat i att vi har en individanpassad äldreomsorg i toppklass och en skola som placerar sig bland de främsta i landet.

Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi kan även erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Vill du också vara med och utveckla Malung-Sälens kommun? Sök jobb hos oss! Du hittar alla lediga jobb på www.malung-salen.se/ledigajobb

Arbetsuppgifter

Malung-Sälens kommun söker omsorgsstöjdare till uppdrag om avlösarservice i hemmet och ledsagning till barn och ungdomar. Uppdragen utgår ifrån barnens förutsättningar och efter föräldrarnas önskemål. Vi ger stöttning för att stärka barnen i det sociala samspelet.

Avlösarservice i hemmet innebär att du som anställd kommer hem till familjen och tar tillfälligt hand om den enskilde för att på så sätt avlasta de anhöriga. Insatsen utförs framförallt i brukarens hem eller i dess närhet.

Ledsagarservice innebär att personer som har en funktionsnedsättning får stöd i fritidsaktiviteter utanför hemmet. Till exempel att följa med på promenad, biobesök, till vänner eller liknande.
Vad som förväntas beror på den hjälpsökandes behov. Det kan handla om att lyssna och vara tillgänglig samt hjälpa den enskilde och dennes närmaste i personliga angelägenheter alternativt att vara en kompis och ett stöd.

Som omsorgsstöjdare inom Malung-Sälens kommun utför du båda typer av uppdrag enligt månadsplanering utifrån aktuella beslut, du är verksam inom hela kommunen och resor ingår i det dagliga arbetet. Denna typ av tjänst är ny inom kommunen vilket innebär att du som anställd för möjligheten att tycka till om och påverka arbetets upplägg.

Önskar du ett stimulerande, utvecklande och varierande arbete där du får möjligheten att bidra till att personer med funktionsnedsättning kan delta i samhällslivet samt till en meningsfull och stimulerande fritid kan rollen som omsorgsstödjare vara något för dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lyhörd och uppmärksam i kontakten med andra människor samtidigt som du ska ha förmågan att förhålla dig professionellt utifrån ditt uppdrag.

Du ska arbeta utifrån den enskildes behov och intressen.

Du som sökande bör även vara flexibel och trivas i en varierande tillvaro då ingen arbetsdag är den andra lik.

Kompetenskrav: Barnskötare, undersköterska eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Körkort: B med tillgång till egen bil.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med särskilda behov är meriterande.

Arbetstider är förlagda på vardagar/helger och kvällar.

Vi kräver utdrag ur Belastningsregistret, beställs på länk nedan: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Anställningens omfattning

Visstidsanställning under max tre månader

Ansökan

Referensnummer:   A819710

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.