Familjefridssamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Vi söker nu en strategisk och engagerad medarbetare till en nyinrättad tjänst som familjefridssamordnare. Är du en nyfiken socionom som är intresserad av att jobba tillsammans med oss inom Individ och familjeomsorgen i Höör?

Som anställd hos oss erbjuds du en anpassad introduktion efter dina individuella behov, intern och extern handledning, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid. Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, nära ledarskap, stöttande kollegor och utmaningar. Kommunens storlek möjliggör ett nära samarbete och korta beslutsvägar. Ansvar, respekt, tillit och bemötande utgör sedan länge vår värdegrund och KASAM-begreppet är centralt i vårt arbete.

Aktuell tjänst kommer organisatoriskt vara en del av vuxenenheten men kommer innehålla ett övergripande uppdrag som sträcker sig över hela Individ- och familjeomsorgen. I vuxenenheten arbetar vi med myndighetsutövning och behandling inom skadligt bruk/beroende och våld i nära relation samt ekonomiskt bistånd.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som familjefridssamordnare kommer ha en strategisk och kommunikativ inriktning. En del i arbetet kommer vara att marknadsföra vårt arbete mot våld i nära relation så att fler medborgare i Höörs kommun får del av våra insatser. Den kommer även innehålla upprättande och revidering av riktlinjer och rutiner enligt de lagkrav som finns. Att samordna och samarbete, både internt och externt, blir också en del av denna tjänst.

För att passa till denna tjänst behöver du även ha ett intresse av att praktiskt hjälpa dina kollegor i det medborgarnära arbetet, både avseende vuxna och barn, och som en kollega att diskutera ärenden med. Då detta är en nyinrättad tjänst kommer tjänsten delvis utformas efterhand som nya erfarenheter skaffas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och som har erfarenhet inom aktuellt område. Det är en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har en vana av att dokumentera. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet Lifecare.

Du är nyfiken, lösningsorienterad och har en vilja att bidra till gruppens utvecklingsarbete. Vi arbetar med familjerådslag och det är därför en fördel om du har kunskap om, eller är intresserad av, familjerådslag.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Låter det intressant? Då tycker vi att du ska höra av dig till oss så vi kan träffas och prata mer om hur vi skulle kunna arbeta tillsammans.
B-körkort krävs eftersom kommunens yta är stor och många medborgare bor utanför tätorten.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast, enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   15/24

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.