Stödassistent/Stödpedagog till korttidsvistelse för barn och unga

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi två nya engagerade medarbetare som vill arbeta som stödassistent i Vadstena kommuns korttidsverksamhet för barn och unga. För att passa som stödassistent hos oss behöver du som person vara stabil och trygg i dig själv, ha en positiv människosyn och respekt för de boendes individuella behov. Huvudsyftet med korttidsverksamheten är att avlasta anhöriga och förbereda barnen/ungdomarna för vuxenlivet utifrån barnens individuella förutsättningar. Det viktigaste är att du tillsammans med brukaren kan skapa en trygg och meningsfull tillvaro. Inom verksamheten utförs även fritidsaktiviteter i samråd med de boende, som varierar beroende på årstid och intresse. Samarbete mellan både skola och habilitering kan förekomma.
Vi arbetar efter ledorden trygghet, inflytande, delaktighet och professionellt bemötande.
Arbetstiderna är varierande och består av dag-, kvälls-, natt- samt helgspass.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Skriva genomförandeplaner och arbetsplaner för de boende
- Dokumentera i VIVA
- Planera, förbereda och genomföra aktiviteter utifrån de boendes självbestämmande
- Ha kontakt med anhöriga och vårdnadshavare
- Utföra allmänt hushållsarbete
- Hjälpa de boende med personlig omvårdnad

Kvalifikationer

Du behöver ha något av följande utbildningar; barn- och fritidsprogrammet, förskollärare eller beteendevetenskaplig utbildning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren anser lämplig för uppdraget. Du behöver även ha erfarenhet inom autismspektrumområdet och förmågan att kunna agera lågaffektivt vid situationer som uppstår i det dagliga arbetet. Du bör vara tydlig i din roll och kunna sätta gränser. Behärska konfliktsituationer. Du ska ha förmåga att samarbeta och ha ett professionellt förhållningssätt i mötet med omvärlden och externa kontakter.

Du behöver goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Krav på B-kort samt utdrag ur belastningsregistret "Utdrag för arbete med barn med funktionsnedsättning" krävs för att ingå en anställning.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   74/2021

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Dag, kväll, natt (sovande jour) och helg ingår i arbetstiden.

Övrigt

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi ett löpande urval, vilket innebär att kandidater kan bli kontaktade innan sista ansökningsdatum har passerat. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan".
Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.