Yrkeslärare administration, handel och varuhantering, Gymnasiesärskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala särskola gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
. digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Gymnasiesärskolans verksamhet byggs utifrån ett praktiskt pedagogiskt arbetssätt, som syftar till att skapa en tydliggörande och förutsägbar miljö med utgångspunkt i gällande styrdokument. Varje pedagog förväntas ha en helhetssyn på eleverna med syfte att utveckla deras kunskaper och färdigheter för att skapa möjligheter till ett innehållsrikt och meningsfullt liv.

Arbetsuppgifter

Gymnasiesärskolan söker en yrkeslärare till programmet för administration, handel och varuhantering, inriktning administration.

Som yrkeslärare på gymnasiesärskolan kommer du arbeta med undervisning, ha klassansvar samt ansvar för planering, genomförande och utvärdering av lektioner.

I arbetsuppgifterna ingår även mentorskap och att tillsammans med dina kollegor utforma en bra, lustfylld och varierad skoldag med elevernas bästa i fokus.

Du utmanar och stödjer eleverna så att de når goda studieresultat. Arbetet utförs i samarbete med elevhälsa, vårdnadshavare samt med andra aktörer utanför skolan.

Vidare arbetar du som yrkeslärare på gymnasiesärskolan med att skapa APL-platser samt handleda elever under deras praktik på externa arbetsplatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen från yrkeslärarprogrammet.

Du har erfarenhet från yrket samt har arbetat med elever med intellektuell funktionsnedsättning (IF) och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du har förmågan att se vad som behöver prioriteras, är effektiv och använder resurserna för att på bästa sätt nå resultat.

Anpassar sig till att utföra olika arbeten eller funktioner. Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

Du anpassar dig till olika situationer, och har förmågan att ändra ditt syn- och förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändringar.

Tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa nya och förtroendefulla relationer.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-11

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   721-21

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.