Sommarvikarier inom vård och omsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans och vi siktar på att bli 35 000 invånare år 2035. Vi som jobbar här är öppna, vi är framåt och vi vill. Varje medarbetare hos oss är med och gör skillnad för alla som bor och lever i vår kommun. Vill du vara med?

Inför sommaren behöver vi ersätta våra fantastiska medarbetare och vi hoppas att du vill bli en av oss! Varmt välkommen med din ansökan som sommarvikarie inom vård- och omsorg.


Läs mer om oss som arbetsgivare på www.ljungby.se/jobb.

Arbetsuppgifter

Vi söker sommarvikarier inom äldreomsorgen till särskilt boende, hemtjänst och nattpatrull.
Särskilt boende: Vi har 6 särskilda boende som är placerade i Lidhult, Lagan och centralorten. Inom särskilt boende utförs insatser utifrån den enskildes behov.
Hemtjänsten: Vi har 8 hemtjänstgrupper med placeringar i centralorten och på landsbygden. Inom hemtjänsten utförs insatser i hemmet med stöd i den dagliga livsföringen utifrån den enskildes behov.
Nattpatrullen: Utför insatser utifrån den enskildes behov och besvarar trygghetslarm i hela kommunen.

Vi söker också sommarvikarier inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning till personlig assistans, ledsagning, daglig verksamhet, LSS-boende och psykiatrin.

Personlig assistans: Att jobba som personlig assistent är att vara någons förlängda arm. Vi assisterar personer med funktionsnedsättning. Det innebär att vi ger hjälp med det som funktionsnedsättningen begränsar.

Ledsagning: Ledsagarservice är anpassad efter individens behov att få hjälp med vardagliga aktiviteter. Sådant som personen inte kan genomföra på egen hand.
Daglig verksamhet: Ge stöd och sysselsättning till funktionsnedsatta utanför den egna bostaden.

LSS-boende, korttidsboende och psykiatriboende: LSS-boende är en bostad som är särskilt anpassad för personer med fysiska eller psykiska funktionsvariationer. Bostaden kan vara exempelvis på ett gruppboende eller i ett servicehus där personen har en egen lägenhet. Arbetet innebär att man som omsorgspersonal ska hjälpa personen att klara så mycket som möjligt själv eller med handledning i vardagen.
Korttidsboende fungerar som avlastning för bland annat anhöriga, men också som ett miljöombyte för personen som har behov av stöd.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara 18 år fyllda och intresserad av att arbeta med människor och ha ett gott bemötande. Ditt engagemang och förmåga att skapa trygghet i mötet med människor är viktigt för oss. Du ska kunna kommunicera både i tal och skrift. Du kommer att arbeta på egen hand eller i team med arbetskollegor.

Du är välkommen med din ansökan.
Referenstagning kommer att ske.

Anställningens omfattning

Vi behöver sommarvikarier under juni, juli och augusti.

Ansökan

Referensnummer:   A1187328

Gör ansökan

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.

Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, friskvårdsbidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter.

Ljungby kommun erbjuder In- och medflyttarservice. Det vill säga ett antal tjänster som ska göra det lättare att byta livsmiljö och flytta till vår kommun.
Maila inflyttarservice@ljungby.se om du vill veta mer om vad vi kan hjälpa dig med i samband med en flytt till Ljungby kommun.

I Ljungby kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen
och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.