Brandinspektör eller brandingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Räddningstjänsten är en del av Luleå kommun. Här arbetar närmare 100 personer. Vårt uppdrag är att göra Luleå säkert.

Arbetsuppgifter

Som brandinspektör eller brandingenjör på sektion myndighetsutövning arbetar du primärt med räddningstjänstens myndighetsutövning - tillsyns- och tillståndsverksamhet men även information till allmänheten, rådgivning, projektarbeten och ibland utbildningsinsatser. I ditt uppdrag ingår även att lämna yttranden avseende andra myndigheters tillstånd, t.ex. vid evenemang, alkoholtillstånd, detaljplaner och bygglov. Räddningstjänsten strävar efter att vara en flexibel organisation och därför kan andra arbetsuppgifter som vanligtvis åligger annan sektion eller enhet även komma att ingå utifrån verksamhetens behov och medarbetarens kvalifikationer. Exempel på detta kan vara att vid behov rotera mot operativ tjänstgöring.

Arbetstiden är i grunden 40 t/vecka, dagtid måndag-fredag, men vid rotation mot operativ tjänstgöring kan denna ske på obekväm arbetstid.

Kvalifikationer

Du är brandinspektör, brandingenjör eller brandman. Du är kommunikativ i både tal och skrift, engagerad, självständig samt utvecklings- och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Då stora delar av tjänsten innebär eget arbete är du duktig på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Goda IT-kunskaper på grundläggande nivå är en förutsättning för jobbet och som lägst krävs körkort klass B.

Meriterande:
• Tillsyn och olycksförebyggande verksamhet, kurs A/B
• RUB-utbildning
• Räddningsledare A/B
• Kunskaper i finska och/eller meänkieli, då Luleå kommun är förvaltningsområde för dessa språk

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-06-30

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A755932

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb