Enhetschef till Anhörigstöd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nu söker vi en enhetschef till enheten Anhörigstöd i Borlänge kommun. Anhörigstöd erbjuder stöd till dig som vårdar eller stödjer närstående. Stödet syftar till att förebygga ohälsa hos dig som anhörig samt att bidra till en upplevelse av ökad livskvalité. Anhörigstöd har också en samlingsplats, anhörigcentrum som ligger i Borlänge centrum. Det är en plats där anhöriga kan träffa andra i liknande situationer. Anhörigcentrum erbjuder anhöriga bl.a. samtalsgrupper, enskilda samtal, anhörigskola, anordnar anhörigvecka årligen samt ger utbildningsinsatser, information, vägledning och Drop-in café. På Anhörigstöd arbetar det en anhörigkonsulent, anhörigstödjare och kvalitetsinspiratörer.
Anhörigstöd tillhör verksamheten Ordinärt boende som i nuläget har 17 hemtjänstgrupper. Utöver det finns det också en grupp med administrativ personal som arbetar centralt med övergripande stöd till hela verksamheten Ordinärt boende. Allt vi gör, gör vi för Borlängebons bästa. Borlänge kommun har en tydlig värdegrund som agerar som vår ledstjärna i arbetet som vi utför.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef arbetar du tillsammans med dina medarbetare och utvecklar verksamheten mot riktlinjer och uppsatta mål. Vägledande i ditt uppdrag är SoL 5 kap. 10 §§. Som enhetschef är du ytterst ansvarig för enhetens planering, förbättring och förvaltning. Du leder och fördelar samt coachar din personal i det dagliga arbetet. Som enhetschef har du verksamhetsansvar, personal- och arbetsmiljö samt budgetansvar och inom anhörigstöd arbetar i nuläget 14 medarbetare, men antalet kan komma att öka. Du är lyhörd för brukarens behov och dess anhöriga för att kunna erbjuda en så pass god service som möjligt, dvs. Borlängebons behov ska alltid vara i centrum. Vi förväntar oss att du leder och fördelar arbetet utifrån ett medarbetardrivet perspektiv där dina medarbetare är experter inom sitt uppdrag och din roll blir att skapa förutsättningar för dem, att vara så bra som de kan. Du rapporterar till Verksamhetschef för Ordinärt boende och sitter med i dennes ledningsgrupp tillsammans med 17 chefskollegor. Som enhetschef har du också kontinuerlig samverkan med fackliga organisationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig för tjänsten. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar samt att du har arbetslivserfarenhet från vård och omsorg. Eftersom rollen innebär daglig kontakt med medarbetare, anhöriga, chefskollegor m.fl. ser vi att du har mycket goda färdigheter i det svenska språket, muntligt som skriftligt. Då resor inom Borlänge kommun ingår i tjänsten är B-körkort också ett krav. Har du tidigare arbetat i en politisk styrd organisation, har utbildning i MI, tidigare kännedom av socialpsykiatri och LSS ses det som meriterande för tjänsten.

Som person vill vi att du har en god kommunikativ förmåga och kan på ett rakt och tydligt sätt förmedla information. Du är trygg i att leda andra och tar ansvar över dina medarbetare och tar ledningen naturligt. Att förstå och lyssna in borlängebon kommer naturligt för dig och du prioriterar deras behov och arbetar för att uppfylla dessa. Vidare vill vi att du är strukturerad så att du alltid ligger i fas med dina åtaganden. Du anpassar dig positivt till förändringar och accepterar nya rutiner och idéer. Ensam är sällan stark i rollen som enhetschef, därav ser vi att du är en person som är duktig på att skapa samt utveckla samarbete med medarbetare, anhöriga och andra chefer och nätverk inom kommunen.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1071141

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.