Arbetsterapeut

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.


Arbetsuppgifter

Är du arbetsterapeut och vill ha en varierande arbetsdag? Vill du arbeta med att stödja personer och vara med i vår utveckling av viktiga insatser för personer som ska etablera sig på arbetsmarknaden? Då är detta ett jobb för dig!

Avdelningen Arbete och tillväxt tillhör kommunstyrelseförvaltningen. Här arbetar vi med klassiska arbetsmarknadsinsatser för etablering på arbetsmarknaden samt med arbetsinriktad daglig verksamhet.

Till arbetsmarknadsenheten och vår återbruksavdelning söker vi nu en arbetsterapeut med driv, mod och praktiskt handlag.
I din roll som arbetsterapeut kommer du tillsammans med tre engagerade arbetshandledare arbeta med att stödja och coacha ungdomar, språksvaga och personer med funktionsnedsättningar. I din roll ingår även att tillsammans med arbetshandledarna driva, utveckla och sköta den dagliga driften på återbruksavdelningen.
Individen står i centrum och vi arbetar med individuella handlingsplaner/genomförandeplaner, vilka du upprättar i samråd med individen, planerar, utvecklar och följer upp aktiviteterna.
I uppdraget ingår att du som arbetsterapeut bidrar till att utveckla individens kunskap om hens förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. I arbetet ingår också att utföra aktivitetsbaserade utredningar av arbetsförutsättningar och arbetsförmåga.

Du kommer främst arbeta i team men självständigt arbete förekommer, där du får använda dina arbetsterapeutiska kunskaper om hur personers fysiska, kognitiva och intellektuella funktioner bevaras och/eller förbättras i och genom aktivitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och som gärna har erfarenhet av målgruppen inom daglig verksamhet och/eller är bekant med arbetsmarknadsinriktat arbete.
För att passa i rollen är det viktigt att du tycker om att arbeta i team, är prestigelös och kan driva utvecklingsarbete framåt. Du ska ha en god samarbetsförmåga och ett stort engagemang för målgrupperna inom verksamheten, med en helhetssyn och lyhördhet för vad som är viktigt för varje individ. Som person är du ansvarstagande, flexibel, strukturerad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Att ha ett professionellt förhållningssätt och positivt bemötande mot både brukare och medarbetare är en självklarhet för dig. Du är bra på att prioritera och organisera ditt arbete och kan snabbt ställa om till nya förutsättningar.

Du förväntas vara engagerad i att föra verksamheten framåt samt främja samarbete och verka för en god gruppdynamik på arbetsplatsen.
Dokumentation ingår i dina dagliga arbetsuppgifter och du behöver därför kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1076586

Gör ansökan

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden, samt friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb och konstförening.

Anställning

Vardagar kl 07.00-16.00

Övrigt

För att bli aktuell för anställning i Åstorps kommun ska du uppvisa ett belastningsregisterutdrag.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.