jobb just nu!

Är du nyfiken på att arbeta som lärare i skolan?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nyfiken på läraryrket? Nu söker vi dig som vill arbeta inom skolans värld med undervisning, utan att vara legitimerad lärare.

Detta är en samlingsannons för barn och utbildningsförvaltningens tjänster som obehöriga lärare i grundskolan. Om du är intresserad av att arbeta på en eller flera specifika skolor får du gärna skriva det i ditt personliga brev.

När du fyller i din ansökan kommer du få besvara en enkät, var noggrann när du fyller i dina svar då detta ligger till grund för vårt urval.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så är det här ett uppdrag som väcker ditt intresse - ansök redan idag!

Arbetsuppgifter

Som obehörig lärare har du samma arbetsuppgifter som en lärare. Du kommer att vara ytterst ansvarig för undervisning och planering.

Inom skolan kan du arbeta med olika åldrar och ämnen.

Lärare i förskoleklass eller fritidshem:
Då är du placerad mot förskoleklass/fritids. Där kan du antingen ha en egen förskoleklass, eller så kan man vara resurs i f-6 på förmiddagen och arbeta på fritids under fritidstiderna.

Lärare i årskurs 1-3:
I de tidigare åren arbetar du som klasslärare och har undervisning i alla ämnen förutom idrott, musik och slöjd.

Lärare i årskurs 4-6
Antingen arbetar du i en klass och undervisar i alla ämnen förutom praktiska och estetiska ämnen, eller så arbetar du som ämneslärare och då undervisar du i exempelvis matematik/no i flera klasser.

Lärare i årskurs 7-9
I årskurs 7-9 arbetar du som ämneslärare. Du kommer ha handledning från behöriga lärare och kommer inte sätta betyg men eventuellt vara delaktig i bedömningen.

Om du undervisar i ett praktiskt ämne som idrott, slöjd, hemkunskap, musik eller bild kan du komma att undervisa alla årskurser inom grundskolan.

I arbetet som lärare kommer du att lösa konflikter, ha föräldrakontakt och arbeta tillsammans med andra lärare i arbetslaget. Du tar ansvar för din klass, självklart har du stöd från kollegor.

I rollen ser du det som en självklarhet att planera, genomföra och följa upp undervisningen, att bidra i det övriga dagliga arbetet och att aktivt arbeta med att stödja och motivera eleverna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som antingen har en utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som relevant för läraryrket.

Det kan exempelvis vara:
• En högskoleutbildning till beteendevetare eller inom pedagogik eller liknande.
• En högskoleutbildning som ger dig kunskaper att undervisa i något ämne.
• Erfarenhet av att undervisa i grundskolan.

För rollen är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känner trygghet i att använda IT som en del i din undervisning.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och kan planera och följa upp ditt arbete. Du bör ha en förmåga att kunna motivera elever och att möta dem utifrån deras förutsättningar. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som lärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov. Som person gillar du nya utmaningar och är systematisk och flexibel.

Välkommen att söka till Eskilstunas grundskolor!

Anställningens omfattning

Tillträde skolstart HT19
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   C29035

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.