Boendestödjare till Råd och stöd

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.
Inom verksamhetsområdet Råd och Stöd finns verksamheterna boendestöd, stödboende, bostad med särskild service, daglig sysselsättning, beroendemottagning samt familjemottagning. Råd och stöd är organiserat under Individ- och familjeomsorgen där samtlig myndighetsutövning bedrivs enligt SoL, LVU, LVM, LSS, Färdtjänst och Bostadsanpassning.

Enheten för Råd och stöd består av 11-12 medarbetare och en enhetschef. Kompetensen i gruppen består av socionomer, beteendevetare, socialpedagoger, behandlingsassistenter/pedagoger samt undersköterskor. Enheten arbetar med vissa serviceinsatser, men huvuddelen består av biståndsbedömda insatser enligt SoL. Arbetsgruppen har även i uppdrag att arbeta uppsökande.
Tillsammans med enhetschef ska arbetsgruppen utveckla metoder och arbetssätt för att på bästa sätt kunna stärka individens egna resurser för att få ett så självständigt liv som möjligt. Även utveckling av hemmaplanslösningar ligger inom arbetsgruppens uppdrag.

Arbetsuppgifter

Som boendestödjare behöver du vara flexibel och kunna arbeta utifrån insatserna boendestöd, stödboende och bostad med särskild service. Även daglig sysselsättning kan bli aktuellt. Du behöver ta stort eget ansvar samt kunna ställa om vid nya förutsättningar. Arbetet är i huvudsak att arbeta med vuxna , 18 år och uppåt, men i särskilda fall kan insatsen stödboende verkställas från 16 år. Insatserna innebär att stödet utgår från handläggares beslut och uppdragsbeskrivning, där du tillsammans med den enskilde upprättar en genomförandeplan. Du och i vissa ärenden tillsammans med en kollega, har ansvar för den enskildes hela insats. Dokumentation sker löpande i varje ärende.
Som medarbetare förväntas du aktivt medverka i arbetsgruppens och verksamhetens utveckling genom att bidra med din specifika kompetens.
Vi försöker möta individens behov och önskemål i så stor utsträckning som möjligt vilket innebär att både kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom socialpsykiatrin och tidigare erfarenhet av journaldokumentation.
Du är undersköterska eller har socialpedagogutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift. Du är mån om ett bra samarbete och gott bemötande såväl i det direkta klientmötet som i samverkan med andra yrkesutövare internt och externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom hög grad av självständighet, samarbetsförmåga, flexibilitet samt stresstålighet. Erfarenhet av att ha arbetat inom boendestöd, verksamhetssystemet Viva och att ha arbetat utifrån MI och lågaffektivt bemötande är meriterande.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-05-01

Snarast efter överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1081449

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Dagtid där kvälls- och helgtjänstgöring förekommer

Övrigt

Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.
Intervjuer sker löpande.