jobb just nu!

Socialsekreterare/barnsekreterare sökes till Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vår barnsekreterare kommer till hösten att byta tjänst inom avdelningen och vi behöver därför en ny kollega som gärna vill arbeta med placerade barn och deras familjer.

Här finns ett nära ledarskap och kollegor som arbetar tillsammans så ofta det är möjligt. Kommunens storlek möjliggör även ett nära samarbete med andra och korta beslutsvägar. Introduktionen ser vi som viktig oavsett vilket uppdrag man har inom avdelningen. Vi har extern handledning, grundutbildning i MI och i familjerådslag. Kompetenscentrum tillgodoser vårt behov av utbildning på temat våld i nära relationer.

Nu söker vi en barnsekreterare till arbetsgruppen barn och familj.

Ansvar, respekt, tillit och bemötande utgör vår värdegrund och KASAM-begreppet är centralt i vårt arbete. Om du vill medverka till att skapa förutsättningar för människor att växa och lyckas, och du tror på allas förmåga att göra viktiga förändringar i sina liv, är detta en utmärkt möjlighet för dig.

I Höör är vi övertygade om att:
• Ett medborgarperspektiv skapar förutsättningar för spännande samtal
• En samlad socialtjänst möjliggör en stark gemensam värdegrund och kontinuitet för de som möter oss
• Ett salutogent förhållningssätt hjälper till att hålla fokus på det som fungerar
• Alla människor har förmåga att förändra sin livssituation
• Människor själva vill bestämma över hur man vill leva sina liv
• Genom att arbeta med förändringsarbete på familjers egna villkor ger vi barnen bättre förutsättningar

Arbetsuppgifter

Arbetsgruppen barn och familj består idag av 8 socialsekreterare, Två arbetar med familjerätt, fem med barnutredningar och en med placerade barn och deras föräldrar. Det är ett självständigt arbete som du i stora delar planerar själv. Du kommer att ha kontakt med placerade barn och följa upp deras placeringar. Du har också kontinuerlig kontakt med barnens föräldrar, ofta tillsammans med våra familjebehandlare, för att möjliggöra för föräldrar att vara bra umgängesföräldrar hela placeringen igenom.
Familjehemssekreteraren blir din närmaste kollega, men här finns också ett nära samarbete med andra kollegor på individ och familjeomsorgen och också med kommunens övriga verksamheter inom till exempel biståndshandläggning och skola.

Kvalifikationer

För att arbeta hos oss behöver du vara socionom och helst ha erfarenhet av myndighetsutövning inom det aktuella arbetsområdet. I Höör används inte BBIC, utan vi följer handläggningsprocessen i vårt kvalitetsledningssystem. Du får däremot gärna ha utbildning i Kälvesten och erfarenhet av att dokumentera i Lifecare, men det är inget krav. Vårt arbete med Familjerådslag utvecklas ständigt, eftersom vi är övertygade om att människor själva äger den viktigaste kraften till förändring. Det är därför en fördel om du har kunskap om, eller är intresserad av, familjerådslag som ofta används i samband med att barn placeras.
Låter det intressant? Då tycker vi att du ska höra av dig till oss så vi kan träffas och prata mer om hur vi skulle kunna arbeta tillsammans.

Körkort krävs eftersom kommunens yta är stor och många medborgare bor utanför tätorten.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   98/19

Gör ansökan

Övrigt

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.


Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.