jobb just nu!

Enhetschef Vuxenutbildningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att direkt underställd kommunstyrelsen, ansvara för arbetsmarknadspolitiska frågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning.

Förvaltningen har över 4000 kunder/klienter per år i olika utbildningar, anställningsformer, praktikplaceringar, sommarjobb och integrationsåtgärder. Förvaltningen har idag 270 medarbetare och omsätter 280 miljoner kronor.


Arbetsuppgifter

Vuxenutbildningen i Luleå söker en enhetschef med ansvar för studie- och yrkesvägledning, administration, bibliotek, vaktmästeri, uppdragsutbildning och lärcentrum. Du kommer att ingå i Vuxenutbildningens ledningsgrupp tillsammans med tre rektorer samt vuxenutbildningschefen. Du kommer att leda och utveckla verksamheten utifrån de nationella styrdokumenten, kommunens styrkort, värdegrund och omvärldens krav. Även andra uppdrag kan ingå i tjänsten.

Det vi erbjuder dig är en arbetsmiljö som präglas av pågående utvecklingsarbete och en verksamhet inriktad mot tillgänglighet. Aktiv bevakning av samhället krävs samt god kommunikation både internt och med externa aktörer inom olika branscher. Du har ekonomi, personal- och arbetsmiljöansvar för din enhet. Du leder, samordnar och utvecklar verksamheten i nära samarbete med rektorerna och din personal på avdelningschefens uppdrag. Som enhetschef har du personalansvar för icke undervisande personal.

Du kommer att ansvara för bland annat praktiska/organisatoriska frågor inom Vuxenutbildningen, lokalfrågor, bistå skolledningen i kvalitets- och systematiskt arbetsmiljöarbete samt ansvara för uppföljning och rapportering av olika statsbidrag. Som enhetschef kan du också få i uppdrag att leda olika skolutvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk högskoleutbildning och kunskap om gällande styrdokument, t ex Skollagen. Du har pedagogisk utbildning eller erfarenhet av pedagogiskt arbete. Som ledare är du tydlig, tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kompetens, delaktighet och medansvar. Som person är du strategisk, strukturerad och har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Du har god samarbetsförmåga och kan i ledningsgrupper bidra till en gemensam utveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap med ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Erfarenhet av arbete med vuxnas lärande och kunskap om vuxenutbildningens uppdrag är också meriterande. Som person har du god förmåga att kommunicera och skapa delaktighet. Du driver utvecklingsarbete och agerar med kunden i fokus.

Ansökan

Referensnummer:   A877798

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb