jobb just nu!

Områdeschef arbetsmarknadsenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vårt verksamhet på arbetsmarknadsenheten?

Välkommen till Åstorp Söderåsstaden där människor och företag möts och växer.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

I funktionen som områdeschef på arbetsmarknadsenheten har du ansvaret för personal, budget, arbetsmiljö, systematisk uppföljning, måluppfyllelse, verksamhetsplanering och allt detta i ständig förändring. Arbetsgivarrelationer, samverkan med företag, föreningar, resten av kommunen och myndigheter kräver gott ambassadörskap och god svenska. Att bygga verksamhet med begränsade medel kräver kreativitet och struktur. Dessutom är vi i en påbörjad flyttprocess.

Verksamheten behöver ett ledarskap med tydlighet, som kan sätta mål och implementera de kompetensinsatser som krävs för att skapa bästa verksamhet för att personer ska nå till arbete och studier. Arbetsmarknadsenheten har såväl teoretisk som praktisk verksamhet med serviceuppdrag. Intresse för kök och matlagning är bra utgångsläge!

Mod, metod, uthållighet och tajming under ibland stressiga förhållande är vår vardag. Att hålla fokus och styra verksamheten mot högt uppsatta mål i det kommunala arbetsmarknadsuppdraget är i fokus. Vilket uppdrag arbetsmarknadsenheten har 2022 är idag oklart med anledning av den nationella politiken. Omvärldsbevakning är en naturlig del av uppdraget.

Du kommer arbeta tillsammans med ytterligare en områdeschef som har ansvar för daglig verksamhet och vissa arbetsmarknadsinsatser. Delat chefskap kan bli aktuellt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tävlingsinriktad lagspelare är bra utgångsläge i vår ledningsgrupp! Din blivande chef har högt tempo.

Fortsatt sugen på att arbeta med oss?
Vi ser fram emot din ansökan!

Kvalifikationer

Du har flerårig god erfarenhet av arbete med processinriktade arbetsmarknadsinsatser med människor med och utan språk- och funktionsvariation i politiskt styrd organisation.

Du har högskolexamen som av arbetsgivaren bedöms lämplig för uppdraget.
Du är strukturerad och har god kunskap och förmåga i att leda i förändring med ena benet i nuläge samtidigt som du operativt och strategiskt bygger morgondagen. Hantverket ligger i ditt ledarskap och chefskap.

Du ska ha ledarutbildning och egen personlig mognad samt lyhördhet.
Kunskap i motiverande samtal, MI och andra coachande förhållningssätt är nödvändiga.

Stresstålighet och förmåga att leda dig själv, andra och själv bli ledd i det dagliga på en arbetsplats där dåtid möter nutid och vi vet att vi ska vinna morgondagen!

Erfarenhet av att arbeta och leda digitalt.
B-kort och god körvana
Chefserfarenhet inom kommunalt arbetsmiljö--verksamhets-budget och personalansvar
Chefserfarenhet av att utveckla och bygga förändringsarbete inom arbetsmarknadsverksamhet
Chefserfarenhet i facklig samverkan och riskanalysarbete
Chefserfarenhet av implementering av kompetenshöjande insatser
Chefserfarenhet av förändringsledning och dess trögheter

Anställningens omfattning

Snarast eller efter överenskommelse.

Intervjuer kommer hållas vecka 33.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A963056

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Åstorps kommun har friskvårdsbidrag och erbjuder förmånsportalen Benify.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Arbetstid 7-16

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.