Ungdomsbehandlare/fältsamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierp är en kommun med en organisation i rätt storlek för dig som vill ha nära till chef, kollegor, politik och kunder. Här finns utrymme för både personlig utveckling och samverkan i organisationen. Våra värderingar är viktiga och tillsammans arbetar vi för att förverkliga våra värdeord: respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro.

I Tierps kommun är chefs-och ledarskapet ett prioriterat område då vi utbildar alla chefer i Utvecklande ledarskap och tillitsbaserad styrning. Vi tror att bra ledare är en av de viktigaste faktorerna för att rekrytera nya medarbetare och behålla befintliga. Vi tror också att lösningarna på våra utmaningar ligger i en utveckling som drivs av kompetenta ledares och medarbetares kreativitet, inre motivation och vilja att bidra till förbättringar.

I Tierps kommun erbjuder vi utbyte av semesterdagstillägg mot fler semesterdagar, friskvårdsersättning, aktiviteter via de anställdas fritidsförening, viss möjlighet till distansarbete och flextid.

Individ och familjeomsorgens beroendeenhet söker fortfarande en ungdomsbehandlare/fältsamordnare för att arbeta behandlande, uppsökande och förbyggande med ungdomar som uppvisar normbrytande beteende.

Arbetsuppgifter

Individ och familjeomsorgens beroende- och familjestödsenhet har tidigare haft en tjänst riktad mot behandlande samtal för ungdomar med riskbruk/skadligt bruk samt en fältsamordnare med fokus på uppsökande arbete. Vi har nu möjlighet att sammanföra dessa tjänster till två ungdomsbehandlare/fältsamordnare för att utveckla arbetet, öka samarbetet och minska sårbarheten. En av tjänsterna är tillsatt med en erfaren behandlare och vi söker nu en person som kan komplettera med erfarenheter som gör att tjänsterna möter upp hela behovet vi har.

Tjänsten innebär att tillsammans med den andra ungdomsbehandlaren/fältsamordnaren arbeta behandlande/samtalsstödjande med ungdomar som har ett riskbruk/skadligt bruk/beroende av alkohol, droger och hasardspel men även andra former av normbrytande beteende såsom kriminalitet/prokriminella värderingar. I detta ingår även ett nära samarbete med övriga öppna insatser för barn och unga. Ungdomsbehandlaren har även i sitt uppdrag att på beställning av socialtjänsten genomföra kartläggningar i hemmet hos familjer där det finns misstanke om missbruk/beroende hos en förälder/ungdom som en del i en BBIC-utredning.
Fältsamordnardelen av tjänsten innefattar uppsökande arbete/fältarbete i nära samverkan med övriga inom individ- och familjeomsorgen, skolan, fritidsgårdarna, polisen och civilsamhället. Båda tjänsterna är även en stor del av det förebyggande arbetet tillsammans med skola och fritids och kommer vara en del av arbetet med SSPF som är på väg att införas i kommunen. Det innebär att tjänstgöring på kvällar och helger kommer att förekomma.

Tjänsten innefattar vidare drogkontroller på både ungdomar och vuxna samt att vi söker någon som kan hålla i kvinnogrupperna vi har som ett komplement till vuxna i pågående behandling. Tjänsten blir en av fyra anställda i kommunens öppenvård för riskbruk/beroende och vid behov går man in och täcker för varandra under ledigheter, bland annat i gruppbehandlingen för vuxna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller likvärdig utbildning. Vi söker dig som har erfarenhet av socialt arbete och vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning inom främst barn och unga. Vidare är det meriterande om du har god kunskap i dokumentation samt utbildning/erfarenhet av att arbeta med BBIC. Vi söker dig som har kunskap om skadligt bruk/beroende, normbrytande beteende hos ungdomar, kulturkompetens och annat för tjänsten relevant vetande. Vidare är det meriterande om du är utbildad inom behandlande metoder, bedömningsmetoder eller erfarenhet av att arbeta med grupper i behandling/utbildning.

Du har god förmåga att skapa kontakt med ungdomar samt god förmåga till samverkan som du aktivt arbetar med att bygga upp och bibehålla. Du har förmåga till självständigt arbete och är initiativtagande samt att du är flexibel, lösningsfokuserad och drivs av att utveckla arbetet framåt. Du ska kunna föra dokumentation då tjänsterna innefattar uppdrag på beställning från myndighet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

B-körkort erfordras. Utdrag ur belastningsregistret krävs.
Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-05-27

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C185599

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.