Skolsköterska Centrala Elevhälsan Borlänge

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ta chansen att arbeta tillsammans med ett otroligt skolsköterskegäng. Att vara skolsköterska innebär ett omväxlande och självständigt arbete där du aldrig behöver känna dig ensam. Det är prestigelöst på det sättet, du måste inte kunna allt själv. Sök tjänsten- kanske blir du min nya kollega!

- Sofia Nordlund, skolsköterska Borlänge kommun


Då vår nuvarande skolsköterska på detta område fått annan tjänst inom Centrala Elevhälsan så söker vi nu en skolsköterska som kommer att vara placerad på Kyrkskolan, Tunets skola samt Halvarsgårdarnas skola, tre skolor som ligger i samma del av Borlänge. Hos oss blir du en viktig del i vårt lokala elevhälsoteam men också i det övergripande utvecklingsarbetet inom den Centrala elevhälsan.

Vi ser det som en självklarhet att vår värdegrund lockar även dig:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en dynamisk lärmiljö där ditt huvudsakliga uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du genomför hälsobesök/hälsosamtal och vaccinationer utifrån basprogrammet elevhälsans medicinska insatser. Du möter våra elever genom planerade besök och öppen mottagning både enskilt och i grupp. Du bidrar med din kompetens i skolans systematiska kvalitetsarbete och i den pedagogiska utvecklingen med betoning på främjande- och förebyggande elevhälsoarbete. Du deltar i kompetens- och metodutveckling inom elevhälsans medicinska insatser (EMI) för att skapa goda förutsättningar för en jämlik barn- och elevhälsa.

Du ingår i elevhälsoteamet som leds av rektor och har ett nära samarbete med skolläkare, skolpsykolog och skolkurator och självklart med övriga kollegor på skolan. Ert gemensamma mål är att skapa en trygg miljö som främjar hälsa, trygghet och lärande. Du har ett brett kontaktnät både internt och externt där du bidrar till en god samverkan med bland annat vårdnadshavare, socialtjänst och andra vårdaktörer som finns kopplade till uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning som distrikts-, barnsjuk- och/eller skolsköterska alternativt du som har annan relevant utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig/likvärdig. Då arbetet innefattar hälsofrämjande arbete på organisations, grupp och individnivå med fokus på barn och ungdomar är det ett stort plus om du har erfarenhet av det sedan tidigare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att möta barn och ungdomar från olika delar av världen. Du har goda IT-kunskaper och har du tidigare arbetat i journalsystemet PMO är det meriterande. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten.

Vi söker dig som genuint vill göra skillnad för våra elever där ditt engagemang och lösningsfokuserade förhållningssätt genomsyrar ditt arbete. Du är intresserad av och har förmåga att arbeta med barn och ungdomar med psykisk ohälsa, funktionsnedsättning och sociala problem. Du är nyfiken och trivs i en föränderlig verksamhet där du snabbt kan ställa om och anpassa dig efter ändrade förutsättningar. Vi värdesätter din goda förmåga att arbeta både självständigt och i team, du är initiativtagande och vill vara med och bidra till utveckling och måluppfyllelse. Att bygga goda relationer med såväl elever, föräldrar och personal kommer för dig naturligt. Stor vikt läggs vid erfarenhet och personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1071376

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!