jobb just nu!

Bibliotekschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och ta nästa steg i en värdefull och viktig roll som bibliotekschef?

Bibliotekschef sökes till det utvecklande arbetet på vårt bibliotek i centrala Valdemarsvik som just nu är i en expansiv fas tack vare kulturrådets satsning på två stora projekt; äldre-verksamheten samt uppsökandeverksamhet för barn. Arbetet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Du kommer även att ansvara för våra filialer i Gusum och Ringarum.

Valdemarsviks kommun är en skärgårdskommun i södra Östergötland som ligger pendlingsvänligt från både Norrköping, Västervik och Åtvidaberg.
Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar.

Arbetsuppgifter

Ledarskapet på Valdemarsviks bibliotek kännetecknas av delaktighet och främjande av ett internt klimat som präglas av respekt, öppenhet, samarbete, tillit och tydlighet.

Som bibliotekschef kommer du att ha budgetansvar samt verksamhets- och personalansvar. Du kommer att delta i det regionala bibliotekssamarbetet Götabiblioteken, förankra gemensamma frågor och samordna arbetet lokalt. I din tjänst ingår även ett uppdrag att arbeta som bibliotekarie. Arbete i informationsdisk ingår.

Som bibliotekschef ansvarar du för en mindre personalgrupp där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi söker dig som är stabil, med personlig mognad, strukturerad, empatisk och har lätt för att samarbeta med andra. Vidare har du ett gott omdöme samt en helhetssyn över vad som behöver göras och du kan leda och utveckla i verksamheten.

Här har du stor möjlighet att växa i ditt ledarskap och arbeta övergripande på ett litet men välbesökt och välrenommerat bibliotek. Tillsammans utvecklar vi verksamheten och skapar ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla!

Kvalifikationer

Vi söker dig som :
- har utbildning i biblioteks-och informationsvetenskap
- har kunskap och kan handleda i e-medier samt andra digitala tjänster
- har bred kunskap inom litteraturområdet och har erfarenhet av litteraturförmedling i alla dess former.
Vi sätter stort värde på att du har ledaregenskaper eller någon form av ledarskapserfarenhet
Körkort är önskvärt då det förekommer resor i tjänsten.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A889477/2019

Gör ansökan

Övrigt

Förekommer visst lördagsarbete.
På grund av semestertider besvaras frågor rörande tjänsten efter 15/7