jobb just nu!

Klasslärare åk 4, Vallhovskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

De kommunala grundskolorna i Sandviken skall kännetecknas av en skola där vi gör varandra bättre!
Vår vision är att bli en av de mest framgångsrika skolkommunerna inom de närmaste fem åren med förbättrade skolresultat. Ett skolutvecklingsprogram har beslutats av kunskapsnämnden där olika delar skall samverka för att detta skall bli verklighet.
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla i grundskolan. Bemötande, likvärdighet, värdegrundsarbete med framförallt delaktiga elever, medarbetare och vårdnadshavare är viktigt för oss. Våra medarbetare har en nyckelroll och de är kompetenta och engagerade för att varje elev skall nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.

I Sandvikens kommun finns även en lång tradition av satsning på IT i skolan där varje elev har sin egen dator. Nu går skolorna in i Nästa Generations Lärande - en utveckling där digital kompetens ger nya möjligheter i elevernas läroprocesser samt är ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.

Vi gör skillnad och bildar framtid!

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Vallhovskolan är en F-6 skola med ca 300 elever. Skolan är en av enheterna inom Västra grundskolområdet tillsammans med Norrsätraskolan och Gullhed/Jäderfors skolor. Skolan är organiserad på tre avdelningar med cirka 100 elever och ett arbetslag per avdelning. På varje avdelning finns fritids, förskoleklass, lågstadium och en mellanstadieårskurs.
Skolans planlösning möjliggör ett nära samarbete mellan de olika verksamheterna. Skolgården ligger i direkt anslutning till skog, pulkabacke och fotbollsplan, vilket främjar aktiva raster och utepedagogik.

Arbetsuppgifter

Eftersom en av våra lärare i årskurs 4 kommer att vara tjänstledig arbetar du under vårterminen som klasslärare i en av skolans två fyror. Du kommer att vara ansvarig för 21 elever. Klasserna har idag ett nära samarbete. Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av lärare och fritidspedagoger.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen/-legitimation med behörighet för åk 4-6. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av läraryrket.
Du har insikt och kunskap om skolans styrdokument och har en god förmåga att omsätta dem praktiskt i det dagliga arbetet.
Du har ett genuint engagemang för elevers lärande och utveckling, vilket betyder att du månar om att alla elever ska nå sin fulla potential.
För dig är det ett naturligt förhållningssätt att sträva mot att skapa en miljö som främjar tillgänglig utbildning och inkludering, vilket bland annat betyder att du arbetar dialogiskt och använder IKT som verktyg för lärande.
Du är en tydlig och lyhörd ledare i klassrummet och det är viktigt för dig med goda och förtroendefulla relationer med dina elever.
Du uppskattar att samarbeta och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter i kollegiet. Som person är du prestigelös, ansvarstagande och väljer att se möjligheter och utmaningar.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Låter det här som en tjänst för dig?
Då är du välkommen med din ansökan gärna så snart som möjligt, eftersom intervjuer sker löpande.

Då vi vill ha fler medarbetare med språk- och kulturkompetens, välkomnar vi sökande med alla etniska bakgrunder.

Eftersom du kommer att arbeta tätt i ett arbetslag med flera yrkeskategorier lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Före anställning ska följande lämnas in:
- Lärarlegitimation/examensbevis
- Giltigt utdrag ur polisens belastningsregister för skola, förskola och barnomsorg

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-01-07

Tidsbegränsad till: December 2019 med ev. förlängning.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   893-18

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.