Stödassistent till Luftvärnsvägen 7

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Luftvärnsvägen 7 är en LSS-gruppbostad med 5 lägenheter för personer med intellektuell funktionsnedsättning och olika neuropsykiatriska diagnoser.

Verksamheten är i en expansiv fas i syfte att tillgodose omsorgstagarnas behov och behöver därför rekrytera nya medarbetare.

Att ge stöd och service till personer som beviljats insatsen bostad med särskild service enligt LSS §9 i syfte att individerna ska leva så självständigt som möjlig och med goda levnadsvillkor. Detta sker utifrån en metod med ett tydliggörande pedagogiskt arbetssätt, lågaffektivt bemötande och starkt fokus på kommunikation samt inflytande och medbestämmande för den egna individen.

Arbetsuppgifter

Att utifrån varje omsorgstagares individuella genomförandeplan arbeta på ett strukturerat sätt med allt som ingår i den dagliga livsföringen. Matlagning, städning, tvätt, inköp, träning och fritidsaktiviteter m.fl.
Arbetet utförs både inom- och utanför gruppbostaden där aktiviteterna kan variera i både stort och smått.

Att i sin kommunikation med omsorgstagarna använda alternativa och kompletterande kommunikationssätt samt använda olika kognitiva hjälpmedel, så väl analoga som digitala, där bildstöd och tydliggörande miljöer har en central roll.

I arbetet ingår att löpande dokumentera insatserna samt samarbeta med andra, för omsorgstagarna, viktiga partners så som familj, habiliteringen, godemän och dagliga verksamheter.

I arbetsuppgifterna ingår även att löpande ta till sig av fortbildning och handledning och att ständigt vara med och utveckla arbetssätt och förhållningssätt i syfte att kunna tillgodose de olika individuella behov som finns hos varje omsorgstagare.

I tjänsten ingår även att utföra vissa delegerade HSL insatser samt att dagligen utföra dokumentation kring de utförda insatserna. En förutsättning för anställning är att kunskap och förtroende finns så att sjuksköterska kan ge delegering.

Schemat består för närvarande av längre arbetspass förlagda på dag, kväll, helg samt natt med jourtid och du förutsätts kunna arbeta alla tider på dygnet.

Kvalifikationer

Du som söker har erfarenhet av att arbeta med personer inom LSS personkretsar och ett intresse och engagemang för att arbeta med stöd och omsorg till personer med funktionsnedsättning. Erfarenhet av att arbeta med AKK (alternativ- och kompletterande kommunikation). Erfarenhet av pedagogiskt förhållningssätt och lågaffektivt bemötande. Erfarenhet av matlagning med råvaror från grunden.

För att passa för tjänsten bör du vara flexibel, stabil och initiativtagande samt ha lätt för att samarbeta med andra människor.

Du har gått vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupning funktionsnedsättning / psykiatri eller
• Undersköterska med inriktning utvecklingsstörning / psykisk ohälsa. eller
• Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete, eller pedagogiskt arbete eller
• Annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Godkända betyg i svenska.

Meriterande:
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot funktionsnedsättningar och pedagogiska metoder och förhållningssätt.
• Erfarenhet av att utföra delegerade HSL-insatser.
• Erfarenhet av att använda engelska i sitt yrkesutövande.
• Erfarenhet av social dokumentation i enlighet lagar och föreskrifter.

Kunskaper/övrigt:
• Goda grundläggande IT-kunskaper.
• God fysik.
• Allergifri.
• Klara av att utföra HSL-inriktade arbetsuppgifter som kräver delegering.
• Körkort-B.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C165421

Gör ansökan

Övrigt

Är du intresserad av att läsa mer om Sundsvall? Klicka in på www.sundsvall.se eller är du intresserad av hur det vore att bo och arbeta i Sundsvall kan du läsa mer på www.nykommun.se/kommun/sundsvall/

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.