Specialpedagog/Logoped mot språk och kommunikation

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Sandvikens kommunala förskolor gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje barn ska känna trygghet och glädje för ett lustfyllt lärande i förskolan. Här ska det vara härligt - roligt- spännande att vara!
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- fria pedagogiska måltider
- fria arbetskläder utomhus
- egen arbetsdator
- schemalagd pedagogisk utvecklingstid
- digital lärplattform
- digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Förskolans lärmiljöteam är en verksamhet inom förskolan inom Kunskapsförvaltningen i Sandvikens kommun som erbjuder specialpedagogisk kompetens. Förskolans lärmiljöteams uppdrag är att arbeta främjande och förebyggande för att bidra till att skapa lärande miljöer som ger barn förutsättningar till en positiv kunskapsutveckling.

Vi söker en specialpedagog med inriktning mot tal/språk och kommunikation eller logoped med vana att arbeta inom förskola. Vi erbjuder dig ett utvecklande och självständigt arbete där du tillsammans med dina medarbetare i kommunen är en viktig nyckel för barnens utbildning och framtid.

Specialpedagogen/förskolelogopeden med inriktning mot tal/språk och kommunikation är en viktig del i Förskolans lärmiljöteam tillsammans med specialpedagoger. Förskolans lärmiljöteam arbetar med hälsofrämjande och förebyggande insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att ha en kommunövergripande roll kring frågeställningar som gäller språk och kommunikation.
På uppdrag av rektorerna för förskolan arbetar du med förskolans utveckling kring barn och elever med svårigheter inom språk och kommunikation.
Arbetet bedrivs på individ-, grupp- och organisationsnivå.
Du arbetar förebyggande genom fortbildning, konsultation och handledning samt gör kartläggningar kring barn och elevers språkutveckling och kommunikationssvårigheter.
Arbetet utgår från förskolans pedagogiska uppdrag som gäller lärande och utveckling.
Du är ett komplement och stöd till Förskolans lärmiljöteam inom förskolan, samt till Förskolans lärmiljöteams träffar med personal, arbetslag och enskilda pedagoger inom förskolan.
Du samarbetar och nätverkar med interna och externa aktörer för att säkerställa och utveckla förskolornas kompetens och för att undanröja hinder för lärande.

Kvalifikationer

Tycker du att detta låter intressant. Vi söker dig som:
• Är legitimerad specialpedagog mot tal/språk och kommunikation eller logoped med erfarenhet av konsultativt arbete kring barn språkutveckling inom förskolan.
• Har erfarenhet av liknande arbete och kunskap om metoder kring konsultation och handledning.
• Erfarenhet av att leda och planera fortbildning om barn språkutveckling är meriterande.

Vi lägger även stor vikt vid din personliga lämplighet och att du känner igen dig i följande beskrivning:
• Du har lätt för att samarbeta, samtidigt som du är ansvarstagande och kan strukturera och lägga upp ditt arbete självständigt.
• Du är förtroendeingivande i ditt arbetssätt.
• Du brinner för att arbeta med barn och är en empatisk lyssnare.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt samt AKK.

Du behöver ha egen bil och körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-01

Tidsbegränsad till: 2021-12-31

50 %
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   776-21

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.