Specialpedagog till Centralskolan och Tallbackskolan, Tierp

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Skolområde 3 består av Centralskolan i Tierp och Tallbackskolan i Månkarbo. Centralskolan är en grundskola och grundsärskola för elever i åk F-9 och på skolan går drygt 500 elever. Tallbacksskolan är en F-6 skola med drygt 100 elever. Personalstyrkan inom skolområdet uppgår till ca 90 personer.

Vi kommer nu att utöka vårt elevhälsoteam med ytterligare specialpedagogisk kompetens.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Du har erfarenhet inom yrket och av handledning av kollegor. Du kommer att tillhöra skolans elevhälsoteam tillsammans med skolledare, speciallärare/specialpedagoger, psykolog, skolsköterska, kurator samt studie- och yrkesvägledare. Tillsammans med våra tre befintliga speciallärare/specialpedagoger kommer du att kartlägga hinder och möjligheter i lärmiljön på organisations-, grupp-, och individnivå samt stödja medarbetare ur ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv. Du deltar i det kontinuerliga arbetet med att följa upp, utvärdera och stödja utvecklingen av verksamhetens lärmiljöer. Du genomför pedagogiska utredningar, stöttar medarbetare i arbetet med extra anpassningar och särskilt stöd, handleder och håller i externa kontakter vid fortsatt utredningsarbete och överlämningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog.
I din yrkesroll är du engagerad, lösningsfokuserad, nyfiken och har förmåga att se utmaningar ur olika perspektiv. Du är ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera ditt arbete. Din samarbetsförmåga är god och du har god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-01-10

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1072169

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstiden har gått ut.
Tillträde 220110 eller enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.