Askersunds förskolor söker biträdande rektor (vikariat)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Till Askersunds kommun finns det goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.

Askersunds kommun består idag av 13 förskolor utspridda på orterna Zinkgruvan, Åmmeberg, Olshammar, Hammar, Snavlunda, Åsbro, Rönneshytta och Askersund. Vi har en förskoleorganisationen bestående av en rektor med tre biträdande rektorer som har ett nära samarbete för att arbeta likvärdigt på alla Askersunds kommuns förskolor. Förskolorna i kommunen är uppdelade områden där de biträdande rektorerna ansvarar för varsitt område. Vi har ett eget barnhälsoteam bestående av två specialpedagoger och har ett gott samarbete med IFO samt BVC som inkluderar regelbundna träffar. Som chefsstöd finns även en intendent samt barnomsorgshandläggare.

Vi är en kommun under tillväxt där vi söker dig som vill vara med och utveckla kommunens förskoleverksamhet. Tjänsten är ett vikariat med goda chanser till förlängning.

Arbetsuppgifter

I din roll som vikarierade biträdande rektor är du underställd rektor, vilken har det övergripande verksamhets-, ekonomi- och arbetsmiljöansvaret. Som biträdande rektor kommer du ha ett ledningsansvar riktat mot några av kommunens förskolor. Rollen innefattar lednings-, utvecklings- och uppföljningsansvar samt barn- och personalansvar för ditt verksamhetsområde. Du förväntas att genom ditt arbete och ditt engagemang samt erfarenhet bidra till utveckling av verksamheterna. I rollen som pedagogisk ledare arbetar du aktivt med förskolans värdegrund och uppsatta mål. Du både stödjer och utmanar pedagogerna i deras arbete för att främja kvaliteten på undervisningen och barnens utbildning. Uppföljning och utvecklingsarbete utgör en viktig del av arbetsuppgifterna och du förväntas aktivt driva utvecklingen framåt.

Tillsammans med övriga chefer arbetar vi för ett kommungemensamt tänk kring kvalitet, barnhälsa och övergripande stödstrukturer, allt för att Askersunds kommun skall erbjuda varje barn och ungdom en förskola och skola som gör att framtiden är till för alla. En framtid fyll av möjligheter

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk examen med pedagogisk inriktning och erfarenhet av arbete i förskole- eller skolverksamhet, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver vara införstådd med skollag, förskolans läroplan och förskolans övriga styrdokument.

Tidigare erfarenhet som biträdande rektor eller annat ledaruppdrag samt rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.

Du har goda ledaregenskaper och är en tydlig pedagogisk ledare som driver kvalitetsarbetet. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att motivera och skapa delaktighet. Vi värdesätter god förmåga att arbeta självständigt och samverka med kollegor/medarbetare samt att bygga förtroendefulla relationer.

Du behöver ha en god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt kunna hantera många olika frågor och vara spindeln i nätet. Du trivs mycket bra med administrativa uppgifter i kombination med omvärldsbevakning och utvecklingsfrågor.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Urval och tillsättning kan komma att ske innan sista dag för ansökan - välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse utifrån att erforderliga beslut fattas.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A1202415

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!