Måltidschef till Sollefteå kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun. Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål. Här bor människor med stark framtidstro!

Med stort engagemang, kompetens och vänligt bemötande har vi matgästernas behov i fokus. Vi ansvarar för måltiderna till förskolor, grundskolor, gymnasieskola, vård- och omsorgsboenden samt matlådor i hemmet både i egen regi samt i samarbete med Region Västernorrland och Eurest AB. Vi strävar efter att tillaga så mycket som möjligt från grunden, 20 av våra 25 kök är tillagningskök.

Under senare år har vi utvecklat vår upphandling för att utöka möjligheten till lokala råvaror. Ett arbete som fortgår och är av hög relevans för oss och våra matgäster. Kanske har du hört talas om vårt spännande och unika Kotell?

Vi söker nu en engagerad och kunnig måltidschef till vår måltidsavdelning, välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Som måltidschef har du en strategiskt övergripande roll för måltidsavdelningen inom Sollefteå kommun där du ansvarar för ledningsgruppen, planerar och utvecklar kommunens måltidsverksamhet. Du arbetar nära och arbetsleder två enhetschefer vilka har det operativa ledningsansvaret för samtliga medarbetare, kockar och måltidspersonal. Du, tillsammans med enhetscheferna, utgör måltidsorganisationens ledningsgrupp. Ni är ett litet team med ett stort uppdrag vilket förutsätter en god kommunikation, goda samarbeten och att man ställer upp för varandra i arbetet.

Som måltidschef har du ett övergripande ansvar för avdelningens ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du ser till att lagstiftningar samt olika beslut och riktlinjer efterlevs. I uppdraget ska du även genomföra utredningar, upphandlingar, ansvara för krisberedskap och andra övergripande frågor för verksamheten.

Olika samarbetsforum är en viktig del i arbetet för att hela måltidskedjan ska fungera, du kommer att ha många kontaktytor såväl internt som externt. Du ingår i ledningsgruppen för Stab & service som består av chefer inom verksamhetsområdena; Ekonomi, HR, Kansli, Kommunikation samt Teknik & service. Det är en självklarhet för dig att ta en aktiv roll, bidra till goda samarbeten och tillsammans med dina kollegor arbeta för att förverkliga kommunens övergripande mål och visioner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är tillitsfull, har teamkänsla och som uppskattar goda samarbeten. Du är kvalitetsmedveten och har kunskap om måltidens betydelse för hälsan samt erfarenhet av måltidsproduktion i storkök, specialkost och egenkontroll. Du har en relevant utbildningsbakgrund, såsom kostekonom eller kostvetarexamen, examen i mat- och måltidsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Vi söker dig som är en dokumenterat god ledare med förmåga att se helheten genom förståelse för dels det kommunala uppdraget, dels verksamhetens reella behov och förutsättningar, och som har förmågan att agera utifrån det. För att lyckas i ditt arbete som måltidschef ser vi att du är resultatorienterad, analytisk och strukturerad. Du uppskattar och bidrar till goda samarbeten genom att ha ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du drivs av, och har ett stort intresse av att utveckla verksamheten. Detta gör du genom att samverka, inspirera och samarbeta med dina medarbetare, kollegor, ledning och politiker. Du är tydlig, har en god beslutsförmåga, är lyhörd och kommunicerar med lätthet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift, då arbetet är kommunikativt och innehåller kontakter med såväl medarbetare som ledning, politiker och medborgare. Du har grundläggande IT-kunskaper och är en van användare av Officepaketet. B-körkort är ett krav.

Välkommen till oss på Sollefteå kommun!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1247075

Gör ansökan

Övrigt

I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.