jobb just nu!

Nu söker vi sjuksköterskor till område funktionshinder - socialpsykiatri och LSS!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi utökar nu vår grundbemanning inom området funktionshinder. Därför söker vi fler sjuksköterskekollegor som vill arbeta inom funktionshinderområdet socialpsykiatri och LSS!

Du kommer att ingå i en team som idag består av 14 sjuksköterskor och en samordnande sjuksköterska. Tillsammans ansvarar ni för att våra brukare ska uppleva största möjliga hälsa och välbefinnande enligt det kommunala hälso- och sjukvårdsuppdraget. Du kommer följa dina brukare över tid och i deras hemmiljö. Förutom brukaren och dennes anhöriga kommer du samverka med många olika professioner såsom boendestödjare, omvårdnadspersonal, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och läkare både inom primär- och slutenvården.

Arbetet är självständigt och du har stor frihet att självständigt planera dina veckor. En stor del av ditt arbete kommer att ske i form av samarbete med omvårdnadspersonal och andra professioner vilket gör att du får en helhet kring de patienter du ansvarar för. Eskilstuna kommuns sjuksköterskeorganisation är samlad under samma hälso- och sjukvårdschef och uppdelad på fyra enheter. Totalt är vi hundratalet sjuksköterskor.

Förutom ett spännande och intressant arbete kan vi erbjuda:
- samverka med många kollegor inom samma profession att ha utbyte med varandra
- vi uppmuntrar till vidareutbildning och att medverka i utvecklingsarbete
- tillgång till en samlad hälso- och sjukvårdsorganisation där det finns stora möjligheter att utvecklas inom
- friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag
- möjlighet att gå ner i arbetstid genom löneväxling.

Vi är ett gäng som trivs på vårt jobb och med varandra. Vårt arbetsklimat kännetecknas av en positiv anda där vi stöttar och lär av varandra. Varje morgon träffas vi i våra lokaler på Trumslagargården för att reflektera i grupp. Trumslagargården ligger cirka två kilometer från Eskilstuna centralstation/busstation.

Vill du utvecklas i en organisation med driv - välkommen till oss - tillsammans gör vi skillnad!

Arbetsuppgifter

Är du en självständig sjuksköterska som har intresse för socialpsykiatri och funktionsnedsättningar, trivs med eget ansvar och att ta egna beslut och som vill verka för god hälso-och sjukvård inom Eskilstuna kommun? Trivs du med att handleda och undervisa personal och att ha många bollar i luften kommer du passa för denna tjänst. Vi söker dig som vill utveckla din kompetens i det praktiska arbetet!

Ditt övergripande ansvar är att arbeta processinriktat och leda det kommunala hälso- och sjukvårdsuppdraget. Uppdraget har många dimensioner där den viktigaste delen är att använda sig av evidensbaserad praktik utifrån gällande metodik i det dagliga arbetet. Vi arbetar med relevant medicinsk teknik.

Som sjuksköterska inom funktionshinder Eskilstuna kommun planerar du ditt arbete självständigt och i samråd med kollegorna samt boenden och specialistkliniker. Arbetet sker i nära samverkan med andra aktörer som boendestödjare, psykiatri och Region Sörmland. Du bedömer, delegerar och utvärderar omvårdnadsåtgärder för de patienter du är ansvarig för.

Du arbetar inom Vuxna yngre LSS och Socialpsykiatri enhet för sjuksköterskor. I nuläget planerar vi att totalt vara 17 sjuksköterskor samt en samordningssjuksköterska.

Arbetstiden är dag, kväll och helg samt arbete i gemensam jour.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
- sjuksköterskeexamen som inkluderar somatisk kompetens
- svensk legitimation som sjuksköterska från Socialstyrelsen
- b-körkort och vill köra person bil då detta är ditt arbetsredskap för att ta dig ut till patienterna.
- god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och i skrift.

Vi ser gärna att du har:
- erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska
- erfarenhet av att skriva i journalsystem
- god datavana.

För oss är det en fördel om du har:
- erfarenhet och intresse av att arbeta med målgruppen inom funktionshinder
- erfarenhet av att utbilda/handleda andra då en del av arbetet är att vägleda annan vårdpersonal
- arbetat med kvalitetsregister så som exempelvis Senior alert, Palliativa registret, Prator eller liknande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är trygg i din profession och har mycket god förmåga att göra självständiga bedömningar. Du vill och tar ansvar och har ett reflekterande förhållningssätt. Har du god samarbetsförmåga, kan motivera och engagera kollegor och omvårdnadspersonal och är duktig på att lösa problem kommer du trivas som sjuksköterska hos oss. Då en stor del av arbetet är handledning av personal i omvårdnadsarbete är det viktigt att du gillar att på ett pedagogiskt sätt förmedla instruktioner till andra.

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under annonseringstiden så sök redan idag!

Anställningens omfattning

Snarast enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5528

Gör ansökan

Övrigt

Vänligen bifoga din yrkeslegitimation från Socialstyrelsen med din ansökan.
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.