jobb just nu!

Skolkurator, Bessemerskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Sandvikens gymnasieskola gör vi varandra bättre!
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla. Du som medarbetare har en nyckelroll. Med kompetens och engagemang arbetar vi tillsammans för att varje elev ska nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.
Sandvikens kommun har en lång tradition av satsning på IT och varje elev har sin egen dator. Vi ser digital kompetens som ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.
Hos oss får du som medarbetare tillgång till:
- egen arbetsdator
- digital lärplattform
- digitala stödsystem för systematiskt kvalitetsarbete
- möjlighet till semesterväxling till fler semesterdagar (vid semestertjänst)
- friskvård till förmånligt pris
- Pulsen, en av Sveriges bästa personalföreningar

Dessutom får du ta del av ett strukturerat förvaltningsgemensamt värdegrundsarbete och du får arbeta i en lagom stor kommun där du är delaktig i besluten.

Arbetsuppgifter

Vi söker en ytterligare skolkurator till vår skola. Bessemerskolan, är en gymnasieskola med en stor bredd på utbildningsalternativ. Vi jobbar i team mot olika program, men värnar också vår egen yrkesroll i samverkan.

Som kurator hos oss förväntas du tillföra kompetens i socialt arbete. Ditt fokus kommer att vara hälsofrämjande och förebyggande insatser. Vi arbetar med att utveckla våra insatser i samverkan inom vårt eget arbetslag, samt självklart tillsammans med rektorer, mentorer och lärare. Du kommer att samverka i våra elevhälsoteamen som är en grundbult och utgångspunkt för arbetet. Du kommer kollegialt att samarbeta med andra kuratorer på vår skola. Arbetet är fokuserat på att stödja elever som har det svårt med skolarbetet utifrån ett psykosocialt perspektiv. Det kan också handla om att handleda skolans personal eller att hjälpa till med kontakter med andra myndigheter.

Vår skola har en mångkulturell mix av elever och du måste känna dig trygg i att hantera olika synpunkter, tankar och utmaningar. Du ska känna att du kan vara verksam i hela skolans uppdrag.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning behövs! Lämplig utbildningsbakgrund är socionom/beteendevetare, plus erfarenhet från skola eller socialtjänst.
Erfarenhet av arbete med skola/barn/ungdomar är meriterande.

Vi kommer att vara mycket intresserade av din erfarenhet och ditt engagemang för unga människors verklighet. Du ska vara trygg, vägledande, tillgänglig, professionell och strukturerad. Du måste också ha lätt att samarbeta med olika professioner inom skolan, men också med andra, som inom socialtjänst, BUP, Ungdomsmottagning, etc.

Vi förutsätter även att du har goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2019-06-01 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   768-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.