jobb just nu!

Museiguide i Perihanschagården

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.
Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.
I Gammelstads kyrkstad finns friluftsmuseet Hägnan och Visitor Centre. Visitor Centre är ett helårsöppet besökscentrum och informationsnav i världsarvet Gammelstads kyrkstad. Friluftsmuseet är ett levande historiskt kunskapscenter med cirka hundra tusen besök per år. Under sommarsäsongen har museet öppet dagligen och anställer personal för att levandegöra vår kulturhistoriska miljö

Arbetsuppgifter

Guiderna befolkar och levandegör Perihanschagården, guidar enskilda och bokade grupper samt dramatiserar historiska händelser . Aktiviteter, bakning, pyssel och temadagar, i och kring gården, vänder sig främst till barnfamiljer. Handleder ferieungdomar i museigårdarna. Guiderna bär tidstypiska kläder och utför praktiska sysslor från "förr i tiden".

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med barn och ett stort intresse av kulturhistoria samt folkliga seder och bruk. Meriterande är kulturhistorisk eller pedagogisk utbildning med inriktning mot barn, hantverkskunnande, erfarenheter av drama, språkkunskaper samt erfarenheter av liknande arbete. Arbetet kräver hög social kompetens eftersom guiden är museets ansikte utåt.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2019-08-25

Tillträde 2019-06-03, deltid ca 80%, schemalagd arbetstid där helgtjänstgöring ingår. Anställningen inleds med utbildningsdagar med varaktighet 8-11 veckor.
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A845402

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-101029.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.