Koncernredovisningschef för Mariestads kommunkoncern

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Mariestads kommun har en intressant utveckling framför sig med kommande stora industrietableringar som kommer innebära stora möjligheter med nya arbetstillfällen och ett blomstrande näringsliv. Visionen är att befolkningen ska öka från drygt 24 000 till 40 000 invånare 2040. Med anledning av detta har ett arbete påbörjats med uppbyggnaden av en bolagskoncern i Mariestad.

Arbetsuppgifter

I rollen som Koncernredovisningschef ansvarar du för att säkerställa att Mariestads kommunkoncern har redovisnings- och inköpsprocesser av hög kvalitet. Kvalitetssäkring av kommunens in- och utdata är primärt din uppgift samt att säkerställa att Mariestads kommunkoncern upprätthåller en rättvisande redovisning. Du ansvarar för koncernövergripande rapportering med finansiella nyckeltal, delårsrapporter och årsredovisning, både i kommunen och bolagskoncernen samt den sammanställda redovisningen för kommunkoncernen. Du ansvarar för totalt åtta medarbetare som arbetar som redovisningsekonomer, inköpscontroller, e-handelsansvarig och en ekonomiassistent. Arbetet med delårsrapporter och årsredovisningen sker i samarbete med andra funktioner inom avdelningen och tillsammans ansvarar ni för den finansiella analysen och verksamhetsuppföljning.
Redovisningsenheten har även ett antal externa uppdrag där de ansvarar för redovisning och bokslutsarbetet för andra aktörer.

Som koncernredovisningschef ansvarar du för att leda medarbetarna inom redovisningsenheten. Du ansvarar för att det finns tydliga och dokumenterade processer och rutiner samt en väl fungerande intern kontroll inom ditt ansvarsområde. Du har systemansvar för ekonomisystemet samt övriga system inom redovisnings- och inköpsområdet.¨

Då organisationen står inför stora förändringar kan även uppdraget som koncernredovisningschef komma att utvecklas över tid. Du rapporterar till ekonomichefen som har huvudansvar för ekonomiprocesserna inom Mariestads kommunkoncern.

Kvalifikationer

Högskoleexamen inom ekonomiområdet. Civilekonom eller motsvarande. Flerårig erfarenhet av redovisning i kommunal verksamhet är ett krav. Har du erfarenhet av arbete med kommunala bolag och arbete på kommunkoncernnivå är det meriterande. Erfarenhet av arbete med revision är meriterande.

Du har erfarenhet av att leda medarbetare mot gemensamma mål och har förmågan att skapa en trygg arbetsmiljö med ett öppet klimat. Du har god förmåga att skapa tillit och delaktighet bland medarbetarna för att ge förutsättningar för alla att ta ansvar. Du är tydlig i ditt sätt att leda är, trygg med att fatta beslut och ser till att besluten genomförs.

Som person är du analytisk, noggrann och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta, har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har förmåga att strukturera, organisera och prioritera ditt arbete. Du har förmågan att driva utveckling, hitta lösningar och nå resultat.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-08-19

Tillträde enligt överenskommelse.
Heltid
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C192833

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Mariestad är framtidskommunen med tydlig riktning, vi ska växa! Här finns jobb, grön omställning, god kommunal service och framtidstro. Detta genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi står i startgroparna för en mycket spännande resa med planerade storsatsningar inom flera områden. Etableringarna kommer att innebära stora möjligheter för platsen och organisationen att växa och utvecklas.

Vill du vara med och skapa drömlägen tillsammans? Bli en del av vårt lag när vi formar framtidens Mariestad!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi hanterar endast ansökningar digitalt. Ansökningar som inkommer via e-post eller pappersformat kommer inte att hanteras.
Under rekryteringsprocessen kommer referenser att tas och vid ett anställningserbjudande ber vi dig att visa ett utdrag från polisens belastningsregister.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Undrar du vad som finns att göra och se när du inte jobbar hos oss? Gå in på www.livetiskaraborg.se och upptäck alla Skaraborgs möjligheter!