jobb just nu!

Lugn och trygg 1:e socialsekreterare till familjevåldsteamet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker en ny kollega till vår 1:e socialsekreterare i familjevåldsteamet - någon som tillsammans med henne leder familjevåldsteamets dagliga arbete. Är det du?
I Borlänge finns det sju team inom Barn och ungdomsenheten, ett av dessa är familjevåldsteamet. Teamen på enheten leds av en eller två 1:e socialsekreterare Som 1:e socialsekreterare kommer du utöver kollegan ha 7 andra 1:e socialsekreterare att inspireras av och bolla frågeställningar med. Du kommer även att ingå i ett nätverk av 1:e socialsekreterare från individ och familjeomsorgens övriga enheter. Du kommer givetvis även ha stöd av vår enhetschef, biträdande enhetschef och våra två metodstödjare som håller oss uppdaterade och fungerar som stöd gällande handläggning.
Vi har ett utarbetat introduktionsprogram och erbjuder våra nya medarbetare ett gott stöd av våra metodstödjare genom hela introduktionsprocessen.

Familjevåldsteamet ansvarar för utredningsarbetet med både barn och vuxna som på något sätt har varit utsatta för våld, upplevt våld i nära relation eller våldsutövare och hedersproblematik
Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Detta tänker vi innebär en ökad kvalitet för Borlängebon.
Något som också är unikt för oss på familjevåld är att vi har ett nära samarbete med de fyra familjebehandlarna som jobbar direkt mot vårt team.

Vi möter människor i kris och kan vara med om svåra situationer men en styrka, som vi ser det, är just att behandlingsdelen är så tätt kopplad i ärendeförloppet och att vi har så gott kamratskap i gruppen. Utöver de interna kontakterna har vi kontakt med polis, skola, regionen och kvinnojour. Socialsekreterare hos oss utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som 1:e socialsekreterare kommer du i huvudsak att ansvara för att leda och fördela arbetet i ditt team. Du ger daglig vägledning och coachar handläggare samt tar tillvara medarbetares idéer och förslag på utveckling av verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår att samverka med externa och interna aktörer.

Du arbetar utifrån nya riktlinjer, ny forskning och gör omvärldsanalyser. I ditt ansvar ingår även att föredra ärenden i politiska och rättsliga sammanhang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har socionomexamen och dokumenterad erfarenhet av barnutredningar inom socialtjänsten samt kunskaper om våld i nära relation.
• har förmåga att leda och organisera ditt och andras arbete
• har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• har kunskaper om Socialtjänstens och andra myndigheters ansvar och lagstiftning
• mycket god förmåga att samarbeta och skapa positiva relationer
• hög förmåga att lösa problem, planera och dra logiska slutsatser.
• är trygg och stabil i dig själv
• har körkort

Meriterande är:
• Tidigare erfarenhet av ledarskap
• Tidigare erfarenhet av vuxenutredningar
• Signs of safety

Vi hoppas att du är den 1:e vi söker och ser fram emot att få välkomna dig till oss!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A963210

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.