Kurator/socionom till familjecentralen och öppenvården sökes

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Lekeberg ligger mitt emellan storstadens utbud och landsbygdens idyll!
Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vi strävar emot att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar! Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Socialförvaltningen bedriver en bred verksamhet inom äldreomsorg, funktionshinderområdet, hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Vi har för närvarande ca 250 medarbetare.
Vill du arbeta inom vår förvaltning så är du i en organisation där vi sätter människors behov av stöd i centrum. Ett bra bemötande och ett professionellt förhållningssätt till våra brukare är ett ledord för kvalitet inom vårt arbete. Vi arbetar utifrån ett synsätt där vi i alla led fokuserar på att de resurser och förmågor som finns hos varje människa ska tillvaratas. Vi uppmuntrar till delaktighet och eftersträvar alltid ett gott bemötande med respekt för den personliga integriteten.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en kurator till socialförvaltningen, individ- och familjeomsorgen, som kommer arbeta riktat mot två verksamheter, 50 % öppenvården och 50% familjecentralen. Tillsättning av denna tjänst sker endast om erforderliga beslut fattas.
Din tillhörighet blir inom individ- och familjeomsorgen.

Som kurator inom öppenvården ingår du i ett team tillsammans med ytterligare kuratorer med inriktning mot barn, unga och deras familjer samt vuxna.
Du utför psykosocialt stöd och behandlingsarbete inom socialtjänstens öppenvård. Ditt arbete syftar till att stärka individers och familjers möjlighet till ett självständigt liv.

I ditt arbete på familjecentralen samarbetar du med verksamhetens pedagogiska samordnare. Verksamheten riktar sig till barn 0-6 år och deras föräldrar/omsorgsgivare.
Inom familjecentralen finns Öppna förskolan där kuratorn tillsammans med pedagogen är grunden för den öppna förskolan och dess utveckling. I Öppna förskolan finns möjlighet att arbeta förebyggande genom att skapa relationer till föräldrar och barn samt ge råd och föräldrastöd.
Öppna förskolan håller öppet tre halvdagar i veckan.

Utöver Öppna förskolan finns det möjlighet att ha enskilda stödsamtal med kuratorn. De enskilda stödsamtalen kan handla om föräldraskap, barns utveckling, eget mående, parrelation med mera.
Arbetet handlar även om att samverka med andra professioner och aktörer utifrån ett barn- och familjeperspektiv.

Du kommer huvudsakligen att arbeta med biståndsbedömda insatser, vilka kan bestå av:
• stödjande och vägledande samtal med föräldrar i deras föräldraskap
• motiverande, stöttande och bearbetande samtal enskilt eller i grupp
• praktiskt stöd för individer/familjer i möten och i samverkan med interna och externa aktörer
• förebyggande och uppsökande arbete.

Arbetet med föräldragrupper kan komma att förläggas på kvällstid, så viss kvällstjänstgöring kan därför förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har socionomexamen, eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• har B-körkort och kan/får köra bil
• har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du arbetat på familjecentral eller med kurativt arbete.
Då tjänsten är riktad på barn kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret inhämtas.

I din roll krävs att du har en god samarbetsförmåga likväl som du förmår att arbeta självständigt. Arbetet kräver också stor flexibilitet.
Som person är du lugn, stabil och förtroendeingivande med en förmåga att skapa och behålla goda relationer.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1221892

Gör ansökan

Övrigt

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.
Vissa tjänster är säkerhetsklassade, därför kan även en säkerhetsskyddsintervju komma att bli aktuell i rekryteringsprocessen.

Intervjuer kan komma att hållas fortlöpande.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.