Projektledare Mark

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Avdelning Investering och Geodata inom Stadsbyggnadsförvaltningen utgör stöd i förvaltningens samhällsbyggnadsprocesser gällande upphandling och genomförande av bygg- och anläggningsprojekt. Avdelningen stödjer även andra förvaltningar/bolag inom Luleå kommun koncernen. Avdelningen består i dagsläget av en stab samt två sektioner, en av dessa är sektionen Bygg- och Anläggning. Sektionen Bygg- och anläggning arbetar med uppdrag inom bygg och anläggningsprojekt för Stadsbyggnadsförvaltningen. Projekten omfattning är allt från utredning, projektering och upphandling till färdig slutbesiktning. Vidare kan sektionen även tillhandahålla stöd för energi, el, inomhusmiljö, ta fram kostnadskalkyler i tidiga skeden samt byggledning av bygg- och anläggning projekt.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en projektledare till sektionen Bygg & Anläggning som vill hjälpa oss att fortsätta utveckla och forma Luleå. Här finner du ett team med glada och engagerade kollegor som tillsammans strävar mot att göra skillnad i samhället. Som projektledare arbetar du med hela byggprocessen, från planering till byggande och överlämnande. Du ansvarar för att genomföra projekt inom beslutade tids- och kostnadsramar och har ekonomiskt ansvar för projektens genomförande med uppföljning för verksamheten. Du fattar beslut om åtgärder samt ansvarar för att krav uppfylls enligt gällande regelverk. I våra projekt samarbetar du med interna specialister, externa konsulter och entreprenörer. En viktig del i arbetet är dialog och samråd med berörda intressenter samt att i rollen arbeta som sakkunnig inom området.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete präglat av en blandning av eget ansvar och samarbete, både via dina egna arbetsuppgifter och genom samarbeten med övriga projektledare. Du kommer få ett varierande jobb där du är delaktig i såväl små projekt till komplexa entreprenader. Vi erbjuder dig ett arbete där du verkligen har goda möjligheter att påverka, utveckla och skapa förutsättningar för att spela roll för Luleå som stad och kommun. Hos oss får du trevliga arbetskamrater, en god arbetsmiljö i nybyggda arbetslokaler, kompetensutveckling och goda anställningsvillkor.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten innehar en teknisk utbildning på universitets/högskolenivå eller annan utbildning med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet från liknande arbeten, exempelvis entreprenad, beställare och/eller konsultbranschen inom mark och anläggning. För att vara aktuell för tjänsten är det ett krav att du som söker har körkort B.

Det är meriterande om du som söker tjänsten har:
- Goda kunskaper i LOU och AB/ABT/ABK
- Erfarenhet från bygg/uppdragsledning inom mark och anläggning
- Erfarenhet från samverkansentreprenader
- Erfarenhet och har arbetat med entreprenader mot ramavtal

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. Du har en förmåga att driva frågor både självständigt och i samarbete med andra. Som person är du öppen för att lära nytt och drivs av viljan att förbättra och skapa goda och komplexa utmaningar på nya sätt och lösningar. Du har förmåga att analysera, planera och arbeta strukturerat samt har en god datavana och kommunikationsförmåga i så väl skrift som tal.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet i denna rekryteringsprocess.
I denna process samarbetar Luleå kommun med StudentConsulting. Luleå kommuns önskan är att eventuella frågor går till ansvarig rekryterare på StudentConsulting, Therese Vikenbacke.
Vid frågor når du Therese via telefon på 070-366 02 91 eller via mail Therese.vikenbacke@studentconsulting.com.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1008505

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb